FETÖ/PDY'nin askeri yapılanmasına yönelik operasyon

FETÖ/PDY'nin askeri yapılanmasına yönelik operasyon

Ağrı merkezli 7 ildeki operasyonda gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 6 kişiden biri tutuklandı

AĞRI (AA) - Ağrı merkezli 7 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 6 zanlıdan biri tutuklandı.

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin askeri yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında Ağrı merkezli 7 ilde gözaltına alınan 9 muvazzaf asker ile örgütün "mahrem imamı" olduğu belirtilen 2 kişinin de aralarında bulunduğu 11 zanlıdan 6'sının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolü sonrası adliyeye sevk edilen 2'si örgütün mahrem imamı, 4'ü ise muvazzaf asker 6 zanlı, cumhuriyet savcılığındaki ifadeleri sonrası sulh ceza hakimliğine çıkartıldı.

Hakimlikçe yeniden ifadesi alınan zanlılardan örgütün mahrem imamı olduğu iddia edilen biri tutuklandı, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Salıverilen zanlıların, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istedikleri ve bu doğrultuda ifade verdikleri öğrenildi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 kişinin emniyetteki işlemlerinin devam ettiği belirtildi.

Ağrı merkezli Hakkari, Şırnak, İstanbul, Ankara, Tekirdağ ve Afyonkarahisar'da 11 Aralık'ta FETÖ/PDY'nin askeri yapılmasına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda, haklarında yakalama kararı çıkartılan bir teğmen ve 8 astsubay ile örgütün 2 "mahrem imamı" gözaltına alınmıştı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :