"FETÖ'nün ilk hedefi bilişim ve iletişim araçları oldu"

"FETÖ'nün ilk hedefi bilişim ve iletişim araçları oldu"

Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Tabak:- "Fetullahçı Terör Örgütü'nün ilk hedefi bilişim ve iletişim araçları oldu"- "Ülkemizin ekonomide büyük yaralar almaması, bilişim teknolojileri sayesinde mümkün oldu"- "Siber saldırı ve siber güvenlik alanlarında aci

ANKARA (AA) - AYŞENUR SAĞLAM - Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı İlker Tabak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde ilk hedefinin bilişim ve iletişim araçları olduğunu belirterek, "Ülkemizin ekonomide büyük yaralar almaması, bilişim teknolojileri sayesinde mümkün oldu." dedi.

Tabak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bilişim teknolojilerinin Türkiye’nin geleceği için kritik bir önem taşıdığını belirterek, kamu güvenliğinden ekonomiye kadar her alanda bilişim teknolojileriyle ilgili stratejilerin doğru belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye'nin 21’inci yüzyılda etkin bir dünya gücü olarak var olabilmesinin, kendi teknolojilerini üreterek bilişim sektörüne sahip çıkmasıyla mümkün olacağını vurgulayan Tabak, "Bunun için devletimizin bilişim sektörünü stratejik sektör olarak tanımlaması, ölçülebilir hedefleri belirlemesi ve yerli bilişim ürünlerinin, yerli bilişim markalarının geliştirilmesine ön ayak olması gerekiyor. Bu yolda üzerimize düşen ne varsa destek olmaya hazırız." diye konuştu.

Tabak, Türkiye'nin bir yandan terör örgütleriyle mücadele ederken bir yandan da kritik Suriye ve Irak politikalarına yön verdiğine işaret ederek, "Dünya ise bilişim, yazılım, teknoloji ve üretim araçlarının yeniden şekillenmesini öngören makineler arası internet tabanlı iletişimi öngören Sanayi 4.0 ile büyük bir atılıma hazırlanıyor. Türkiye’nin bu konuda geride kalmaması ve yol haritasını çizmesi gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

- "Mücadele ruhunun güçlü parçası haline gelmek istiyoruz"

TBD tarafından 1976 yılından bu yana düzenlenen "Bilişim 2016 - TBD 33'üncü Ulusal Bilişim Kurultayı"nı bu yıl 8-9 Aralık'ta Ankara'da gerçekleştireceklerini anlatan Tabak, kurultayda bilişim ve iletişim araçlarıyla yapılan saldırılar ile alınması gereken önlemlere dikkatin çekileceğini dile getirdi.

Bilişimciler olarak milli birlik, beraberlik ve mücadele ruhunun güçlü bir parçası haline gelmek istediklerini belirten Tabak, şöyle devam etti:

"Türkiye’ye yönelen her türlü tehdit ve saldırıya karşı bilişim teknolojilerinin etkin bir şekilde kullanılmasının önemine dikkati çekmek, atılması gereken stratejik adımları belirlemek için kurultayımızın ana temasını 'bilişim ve demokrasi' olarak belirledik. FETÖ'nün ilk hedefi bilişim ve iletişim araçları oldu. Bilişim ve iletişim kanallarının açık kalması ve demokrasi kahramanları sayesinde halkın direnişi örgütlendi. Yaşanan darbe girişiminden sonra ülkemizin ekonomide büyük yaralar almaması bilişim teknolojileri sayesinde mümkün oldu. Darbe girişimlerinin bilişim alanında yapılmaya çalışıldığına tanık olduk. Bunun için askeri alanlarımızdan, kurumlarımızın kritik altyapılarından, sosyal, siyasal hayatımıza kadar her alanda siber saldırı ve siber güvenlik alanlarında acil önlemler almalıyız."

Tabak, söz konusu kurultayda ele alınacak konuların, devletin bilişim ve iletişim politikalarının belirlenmesi, aksiyon ve refleksler oluşturması açısından önem arz ettiğine dikkati çekerek, milli çözümlerin geliştirilmesi, siber güvenliğin ülke genelinde devlet, üniversiteler, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğiyle ele alınması gibi konulara ilişkin somut çözüm önerileri sunacaklarını ifade etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :