FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonuna öğrencilerden ziyaret

FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonuna öğrencilerden ziyaret

Komisyon Başkanı Petek, Burdur Bahçeşehir Koleji öğrenci, öğretmen ve idarecilerini kabul etti

TBMM (AA) - TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, Burdur Bahçeşehir Koleji öğrenci, öğretmen ve idarecilerini kabul etti.

Petek, komisyonun toplantı salonundaki kabulde öğrencilere çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Reşat Petek, tarihi bir çalışmanın yapıldığı salonda bulunan öğrencilerin tarihe tanıklık ettiğini söyledi.

Türkiye'nin 15 Temmuz'da darbe girişimine maruz kaldığını, vatanına, devletine ihanet eden asker kıyafetli teröristin Türkiye'yi kaosa sürüklemek, iç savaş çıkarmak için harekete geçtiğini anlatan Petek, öğrencilere demokrasi, millet iradesi ve darbeye ilişkin bilgi verdi.

"Demokrasiye sahip çıkmak hepinizin, hepimizin vazifesidir." diyen Petek, öğrencilerden de demokrasiye ve millet iradesine sahip çıkmalarını isteyerek, söz aldı.

Petek, 15 Temmuz gecesi iki kere tankların önüne yatan ve "tanksavar Sabri" olarak tanınan Sabri Ünal'ın Komisyon ziyaretini anlatarak, darbe teşebbüsünde 246 vatandaşın şehit ve 2 binin üzerinde vatandaşın da gazi olduğunu hatırlattı.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Petek, Ece Bakırhan isimli öğrencinin "FETÖ'cüler idam edilecek mi, edilmeyecek mi?" sorusuna, "Cumhurbaşkanımız, 'TBMM'den idamla ilgili karar çıkarsa onaylarım' dedi. Bunu önümüzdeki günler gösterecek." yanıtını verdi.

Darbecilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Marmaris'te konakladığı otelde öldürmeyi planladığını ifade eden Petek, darbe gecesi devlet ve millet için endişelendiğini ancak hiç korku yaşamadığını kaydetti.

Bir öğrencinin "ABD neden Fetullah Gülen'e sahip çıkıyor?" sorusu üzerine Petek, "Dost ve müttefik dediğimiz ülkelerin, bize ihanet edenleri, terörist ilan ettiklerimizi bize göndermesi gerekir." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :