FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma

FETÖ'nün darbe girişimine yönelik soruşturma

Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı ile İl Jandarma Komutanlığında yapılan arama kapsamında gözaltına alınan 63 rütbeli asker, adliyeye sevk edildi

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'da, FETÖ'nün darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı ile İl Jandarma Komutanlığına yapılan operasyonda gözaltına alınan 63 rütbeli asker, adliyeye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı ve İl Jandarma Komutanlığına eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 63 rütbeli askerin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 28 Temmuz'da, 20. Zırhlı Tugay Komutanlığı ile İl Jandarma Komutanlığına düzenlenen eş zamanlı operasyonda 63 rütbeli asker gözaltına alınmış, komutanlıklarda yapılan aramalarda örgüt üyelerinin şifre olarak kullandığı 13 adet 1 dolarlık, bir adet de 10 dolarlık banknotlarla FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve örgüte ait çok sayıda kitap ile dergi ele geçirilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :