FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni tamamladı

EDİRNE (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde vatandaşlar, "demokrasi nöbeti"ni tamamladı.

Saraçlar Caddesi'ndeki Atatürk Anıtı önünde devam eden "demokrasi nöbeti"nde, Edirne Valiliği Mehter Takımı konser verdi. Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, mehter takımının çaldığı marşlara eşlik etti.

Edirne Valisi Günay Özdemir, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da vatandaşların canı pahasına vatanı savunduğunu söyledi.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Edirne'de de demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara teşekkür eden Özdemir, "Özellikle 15 Temmuz'da sayın Cumhurbaşkanımızın 'meydanlara inin ve vatanınıza sahip çıkın' direktifinden sonra demokrasi nöbetlerini bugüne kadar devam ettirmenizin sonucunda, bir istiklal mücadelesi verdiniz. Sizlerden önce Çanakkale'de, Dumlupınar'da dedelerinizin vermiş olduğu istiklal mücadelesini, siz burada verdiniz." diye konuştu.

AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe de vatandaşların 15 Temmuz'da darbe girişimine karşı çıkarak birlik ve beraberliğini tüm dünyaya haykırdığını ifade etti. Halkın siyasi görüş ayırmaksızın darbe girişimine karşı durduğunu belirten Akmeşe, 15 Temmuz'dan bu yana "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, vatandaşlar Atatürk Anıtı önünde kurulan dev ekrandan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki konuşmasını canlı yayından izledi.

- Kırklareli

Kırklareli'nde Vilayet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla çeşitli sloganlar atarak, darbe girişimine tepki gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunduğu "demokrasi nöbeti"nde dualar edildi. Roman vatandaşlardan oluşan mehter takımı da gösteri sundu.

Vatandaşlar daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki konuşmasını canlı yayından ilgiyle izledi.

AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler, burada yaptığı konuşmada, Türk milletinin birlik ve beraberliğini hiç kimsenin bozamayacağını söyledi. Vatandaşların demokrasiye en iyi şekilde sahip çıktığını aktaran Çiler, demokrasi nöbetlerine katılan vatandaşlara teşekkür etti.

Programa, Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Selahattin Acara ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kayhan Türköz de katıldı.

- Tekirdağ

Tekirdağ Valiliği önünde "demokrasi nöbeti" için toplanan vatandaşlar, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu. "Demokrasi nöbeti"nde, FETÖ'nün darbe girişimine karşı koyarken şehit olanlar için dualar edildi.

Alandakilere hitap eden Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, hain saldırının vatandaşlar, vatansever polis, asker ve siyasi partilerin desteği sayesinde püskürtüldüğünü söyledi.

Mücadelenin bitmediğini anlatan Ceylan, şunları kaydetti:

"Bundan sonra da aynı şekilde bu hain terör örgütüyle sadece meydanlarda değil mahallemizde, evimizde, çalıştığımız yerde, nerede bu tür hainler varsa bunları deşifre etmek, mücadele etmek, bunların kökünü kazıyıncaya kadar bunlarla mücadelemizi sürdürmek zorundayız. Eğer biz bunlarla mücadelemizi sürdürürsek, bunların kökünü kazırsak inşallah gelecek daha güzel olacak ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin üzerinde oynanan oyunları, biz bu birlikteliğimizle beraberliğimizle yenmiş olacağız."

Konuşmaların ardından, vatandaşlar kurulan dev ekrandan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Yıldırım'ın konuşmasını canlı yayından takip etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :