FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Van'da FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor- AK Parti İl Başkanı Soğanda:- "Her yerde yürüyüşler düzenleyerek iradeye ve Cumhurbaşkanı'na sahip çıktınız. Selahaddin Eyyubi'nin torunları ile Osmanlı'nın torunlar

VAN (AA) - Van'da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminden bu yana başlattıkları "demokrasi nöbeti"ni yoğun katılımla sürdürüyor.

Van'da Beşyol Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle darbe girişimini protesto etti.

"Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Dik dur eğilme", "FETÖ'ye idam" sloganları atıp, darbecileri lanetleyen vatandaşlar, ülkenin birlik ve beraberliği için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "bitti" diyene kadar alanları terk etmeyeceklerini belirtti.

Meydanda toplananlara seslenen AK Parti İl Başkanı Zahir Soğanda, darbe girişiminin yaşandığı andan itibaren halkın meydanları doldurduğunu hatırlatarak, herkesin topyekün bir şekilde ümmet olarak mücadele verdiğini söyledi.

Darbe girişiminin yaşandığı gece, milletin, askeri kışlaların önünde nöbet tuttuğunu kaydeden Soğanda, şöyle devam etti

"Eğer o gece tanklar her yerde sokağa çıksaydı daha çok şehit verecektik ama millet o tanklara iradesini dokundurtmadı. Her yerde yürüyüşler düzenleyerek iradeye ve Cumhurbaşkanı'na sahip çıktınız. Selahaddin Eyyubi'nin torunları ile Osmanlı'nın torunları tek yürek oldu. Bugün siz ve Cumhurbaşkanımız daha güçlüsünüz. Şu an dünyada Cumhurbaşkanımız gerçek anlamda bir liderdir. Onun bileğini bükecek bir babayiğit yoktur. Bugün sizi temsil eden Meclis ve hükümet daha güçlüdür. Hükümetimiz darbelere boyun eğmeyecektir."

Dev Türk bayrağının asıldığı meydanda, "demokrasi nöbetçileri" Türkçe şarkılar eşliğinde uzun süre halay çekti.

Alanda vatandaşlara yemek ve su ikram edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler