FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Eskişehir'de vatandaşlar, darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor- AK Parti Eskişehir Milletvekili Karacan: "Türkiye'de her şey değişiyor. Siyaset de değişiyor, yapısı, iklimi değişiyor. İnsanların, toprak, vatan, bayrak sevdası her şeyin ü

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki amacıyla başlatılan "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

Eskişehir Vilayet Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu. Vatandaşlar, şehit olanlar için okunan Kur'an-ı Kerim'i dinleyip, dua etti. Türk Kızılayı, ilçe belediyeleri, çeşitli kurum ve kuruluşlarca meydandakilere yiyecek ve içecek ikram edildi.

Vatandaşlar, müzikler eşliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümeti destekleyen sloganlar attı.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'dan itibaren ilk günkü heyecan ve sevgiyle, yaşlısı, genciyle insanların alanlarda çok güzel bir birliktelik sağladığını belirterek, demokrasi nöbetine gelenlerin hiç usanmadan bu görevi yerine getirdiğini, bu durumdan mutluluk duyduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın 15 Temmuz gecesi yaptıkları çağrının ardından, Türkiye'de insanların sokaklara dökülerek ülkesine ve demokrasisine sahip çıktığını ifade eden Karacan, şöyle konuştu:

"Türkiye'de her şey değişiyor. Siyaset de değişiyor, yapısı, iklimi değişiyor. İnsanların, toprak, vatan, bayrak sevdası her şeyin üstüne çıkıyor. Bizim vatandaşımız 15 Temmuz'da bir vatan görevini yerine getirdi, işte 250'yi geçkin şehidimiz var. Binlerce yaralımız var. Bunlar çok, çok önemli. Bugün 27'nci günde hiç usanmadan, yorulmadan sabahlara kadar insanlar nöbetini tuttu, sadece Cumhurbaşkanımızın bir sözüyle. Vatanımız, memleketimiz bir olsun. Bundan sonraki süreçte inşallah bir daha böyle sıkıntılar yaşanmasın. 15 Temmuz, birlikteliğimizi daha da kuvvetlendirdi. Türkiye'deki insanların kenetlenmesi, birlik ve beraberlik içerisinde nasıl yan yana gelebileceğine ilişkin bir sınavdı. Halkımız bu sınavdan da başarıyla geçti."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :