FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olanlar için mevlit okuttu- Ahıska Türkleri temsilcisi Baytaroğlu: "Biz, 72 yıl vatansız yaşadık. Vatansız olmak nedir biliy

BİTLİS (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Ukrayna'dan Türkiye'ye getirilerek Bitlis'in Ahlat ilçesine yerleştirilen Ahıska Türkleri, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) başarısız darbe girişimi sırasında şehit olanlar için mevlit okuttu.

TOKİ camisinde bir araya gelen Ahıska Türkleri ve Türk Kızalıyı Ahlat Şubesi yetkilileri, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Programda, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve şehit olanlar için okunan mevlidin ardından, ülkenin birlik ve beraberliği için dua edildi.

Ahıska Türklerinden Muhammed İlyasoğlu, ülkede yaşanan darbe girişiminde şehit olan vatandaşlar için bir araya geldiklerini belirterek, okunan Kur'an-ı Kerim ve ilahilerin nurunun, şehitlerin kabrini aydınlatmasını diledi.

Şehitlere dua ederken bu ülkeye hainlik edenlere de lanet yağdırdıklarını söyleyen İlyasoğlu, "Omuzlarındaki ay yıldıza onlar hainlik etti. Vatanına, milletine, toprağına, namusuna, bayrağına hainlik ettiler. Allah'ın birliğine şükürler olsun ki dualarımızla bu faciadan kurtulduk. Ancak şehitlerimiz oldu. Allah onların yattığı yerleri Kur'an nuru ile nurlandırsın. Analarına, babalarına Allah sabır versin. Hainler, ikiyüzlüler ortaya çıktı. Allah onlara fırsat vermedi. Onlar toprağından da bayrağından da oldu. Biz onlara lanet okuyoruz." diye konuştu.

Ahıska Türkleri temsilcisi Mansur Baytaroğlu ise şehitlerin ruhunun aydınlatılması için mevlit okuttuklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Biz, 72 yıl vatansız yaşadık. Vatansız olmak nedir biliyoruz. Anavatanını, bayrağını yıkanları Allah öyle güne koysun ki hiç vatanları olmasın. Biz vatansızlık nedir, iyi biliyoruz. Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Vatanımıza sahip çıktılar. Şehitlerimize Allah rahmet etsin. Analarına babalarına Allah sabırlar versin. Burası bizim vatanımız. Bu işler olunca bizim de içimiz yandı. Biz vatan sahibi olabilmek için yıllarca bekledik. Sonuçta vatanımıza geldik. Darbe girişimi sırasında biz de kendimizi kötü hissettik. İçimiz kan ağladı. Allah'a şükürler olsun o günler geçti. Allah büyüklerimize can sağlığı versin."

Türk Kızılayı Ahlat Şube Bakanı Necat Demirden ise "Kızılay olarak 15 temmuz demokrasi şehitleri anısına Ahıska Türkleri ile birlikte burada bir mevlit okuttuk. Allah onlardan razı olsun. Onlar vatansızlığın ne olduğunu iyi bildikleri için çok duyarlılık gösteriyorlar. Biz vatandaşlarla birlikte sokaklarla meydanlarda beraber olduk. Bugün de buradayız. Allah şehitlerimizi cennetine alsın. Yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Allah birlik beraberlik içinde ülkemizde yaşamayı nasip etsin." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :