FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Kütahya ve Bilecik'te, Fetullahçı Terör Örgütünün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor

KÜTAHYA (AA) - Kütahya ve Bilecik'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor.

Kütahya'da binlerce vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla Zafer Meydanı'na akın etti.

AK Parti Kütahya Milletvekili Mustafa Şükrü Nazlı, burada yaptığı konuşmada, Anadolu topraklarının ecdat tarafından miras bırakıldığını ifade ederek, bugün bu toprakların yeniden bir işgal teşebbüsü ile karşı karşıya kaldığını söyledi.

Geçmişte varoluş mücadelesi verildiğini dile getiren Nazlı, şöyle konuştu:

"Bu hikayeyi biraz daha geri sararsak, bundan bin yıl önce de bu topraklarda varoluş mücadelesi vermiştik. Haçlı saldırılarına maruz kaldık. Topyekün direndik. Anadolu'da kim varsa el birlik mücadele ettik. Tek yürek, tek bilek olduk. Bu aziz millet direniş destanı yazmaya bugün başlamadı. Bizim tarihimiz bir direniş destanıdır. O gün saldıran zihniyet neyse bu topraklarda gözü olan, bu topraklardan bütün dünyaya fışkıran hakikat medeniyetinden rahtsızlık duyan yeryüzünün bütün zalimleri, o gün neden bu topraklara saldırdıysa, inanın 15 Temmuz saldırısı onlardan bir gram farklı değildir."

Konuşmaların ardından halk müziği sanatçısı Orhan Hakalmaz, meydanda toplanan vatandaşlara konser verdi.

Dumlupınar Üniversitesi de vatandaşlara Özbek pilavı ikram etti.


- Bilecik

Bilecik'te, vatandaşların Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkileri sürüyor.

Vatandaşlar, darbe girişimine tepki göstermek amacıyla Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya geldi. Ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan attı.

"Demokrasi nöbeti"nde Kur'an-ı Kerim okunarak, dualar edildi ve ilahiler seslendirildi. Çeşitli kuruluşlarca vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :