FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Ordu ve Giresun'da darbe girişimi protesto edildi

ORDU/GİRESUN (AA) - Ordu ve Giresun'da, vatandaşların, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişimini protesto etmeyi sürdürdü.

Din görevlileri, yaşanan olaylarda hayatını kaybedenler için Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti. Kurulan ekrandan darbe girişimine ilişkin görüntülerin yansıtıldığı protestoda, mehter takımı da gösteri sundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, meydanları boş bırakmayan Ordululara teşekkür etti.

Doğu ve Güneydoğu'daki terör olaylarına değinen Yılmaz, şehit haberleri karşısında üzüntü duyduklarını dile getirdi.

Türk milletinin günlerdir meydanlarda gösterdiği mücadeleyle tarih yazdığını ifade eden Yılmaz, bu durumun her millete nasip olmayacağını söyledi.

Yılmaz, 15 Temmuz'da vatanına sahip çıkmak için canını feda eden şehitlerle ilgili bir düzenleme yapıldığına işaret ederek, "Demokrasi için şehit olan kardeşlerimiz, Türkiye'de şehit olan polis ve askerlerimizle aynı haklara sahip olacak." dedi.

Türkiye'ye yapılmak istenen kalleş saldırının karşılıksız kalmayacağını vurgulayan Yılmaz, "Vatan, millet ve bayrak sevgisi olduğu sürece kimse bizi mağlup edemeyecek. Allah, bu ülkede birliğimizi daim etsin." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine slogan atan vatandaşların alandaki bekleyişi devam ediyor.

Öte yandan, Ordu Şoförler ve Otomobilciler Odası demokrasi nöbetine destek vererek Altınordu ilçesinde yürüyüş düzenledi.

- Giresun

Giresun'da vatandaşlar Atatürk Meydanı'nda ellerinde Türk bayraklarıyla demokrasi nöbetini sürdürüyor.

Kentteki çeşitli sivil toplum kuruluşları da kurdukları çadırlarda demokrasi nöbeti tutuyor.

AK Parti Giresun İl Başkanlığının desteğiyle sosyolog Ebubekir Çavuşoğlu tarafından derlenen 15 Temmuz gecesi darbe girişimine karşı direnen vatandaşların fotoğraflarının yer aldığı meydandaki sergi de ilgi görüyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :