FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Elazığ, Mardin, Bingöl ve Siirt'te vatandaşların, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından meydanlarda başlattığı "demokrasi nöbeti" sürüyor

ELAZIĞ (AA) - Elazığ, Mardin, Bingöl ve Siirt'te vatandaşların, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından meydanlarda başlattığı "demokrasi nöbeti" sürüyor

Elazığ'da İzzetpaşa Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, FETÖ darbe girişimine tepki gösterdi. Meydanda nikah kıyan iki çift, direnişe destek verdi. Elazığ Belediyesi Mehteran ekibi, katılımcıları coşturdu.

Demokrasi Meydanı'na gelen Merve Özcan ile Bayram Yılmaz ve Miyase Dağdeviren ile Yusuf Demirelli çiftinin nikah töreni düzenlendi. Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz tarafından kıyılan nikahların şahitliğini Vali Murat Zorluoğlu ve AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze yaptı.

Vali Zorluoğlu ve Yanılmaz, çiftlere bir ömür mutluluk dilerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın en az 3 çocuk tavsiyesini hatırlattı.

Damat Bayram Yılmaz, vatan hainlerine en mutlu günlerinde bile ölmeyi göze aldıklarını göstermek istediklerini ifade ederken, gelin Merve Özcan mutluluklarını demokrasi bekçileriyle paylaşmak istediklerini ifade etti.

Diğer damat Yusuf Demirelli, 15 Temmuz darbe girişimini kınadı. Demirelli, "İnşallah vatana millete hayırlı olacak, ülkesi için can verecek evlatlarımız olacak. Cumhurbaşkanımız ayrılın diyene kadar da nöbete devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

-"Sivil toplum kuruluşları meydanda"

Demokrasi nöbetinin 14. gününde de İzzetpaşa Meydanı'ndaki yerlerini alan dernek ve sivil toplum kuruluşu üyeleri ile vatandaşlar, ellerinde Türk bayrağıyla tekbir ve sloganla FETÖ'cü darbe girişimine tepki gösterdi.

Eğitim Bir-Sen Elazığ Şubesi Başkanı İbrahim Bahşi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatan hainlerinin 15 Temmuz gecesi devlete ve millete yönelik darbe girişiminin ardından başlatılan demokrasi nöbetine devam ettiklerini söyledi.

Gündüz işlerinin başında akşamları da halkla beraber demokrasi nöbeti tuttuklarını anlatan Bahşi, "Burada Kuran-ı Kerim okuyarak, dualar ederek, tekbirler getirerek, şehitlerimiz için hatimler indirerek alanları terk etmiyoruz. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci bir emrine kadar meydanlarda kalmaya devam edeceğiz.'' diye konuştu.

Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği Elazığ Şubesi Başkanı Timur Gök de darbe girişiminin olduğu geceden itibaren meydanları boş bırakmadıklarını ifade etti.

Gök, şunları kaydetti:

''Bizler de 112 Acil Servis çalışanları olarak mesai dışında meydanlardayız ve Cumhurbaşkanımızın ikinci bir talimatına kadar bu meydanları terk etmeyeceğiz.''


- Mardin


Mardin'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşların "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Ellerinde Türk bayraklarıyla AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan siyasi parti temsilcileri, bazı sendika ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de aralarında bulunduğu gruptakiler, FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar, tekbir getirdi ve slogan attı.

Bu arada vatandaşlar, alana gelen Mardin Valisi Mustafa Yaman'a sevgi gösterisinde bulundu.

Vali Yaman, vatana, bayrağına ve milli iradeye sahip çıkan halkın yanında olmaktan onur ve gurur duyduğunu belirterek her zaman birlikte olacaklarını kaydetti.

Darbe girişiminde şehit olanların anısına mevlit okutuldu, yemek verildi.


- Bingöl


Bingöl’de de vatandaşların, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlattığı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Demokrasi nöbetinin 14. gününde Saat Kulesi önünde bir araya gelen kamu kurum ve kuruluşları çalışanları ile özel güvenlikçiler, ellerinde Türk bayrakları ile “Milli iradeye evet, darbeye hayır" pankartı taşıyarak, nöbetin tutulduğu Genç Caddesi'ne kadar yürüdü.

Demokrasi nöbetine destek verem kurumlara teşekkür eden AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven, her fikirden insanların demokrasi nöbetine destek verdiğini söyledi.

Darbenin sadece bir kesime değil, her kesime yapıldığının altını çizen Seven, şunları kaydetti:

"Fikri ne olursa olsun, Alevi'si, Suni'si, Türk'ü, Kürt'ü, Zaza'sı herkesi bu alanda görmek istiyoruz. Çünkü bu darbe sadece bir kesime yapılmış bir darbe değil, bu darbe bütün kesimlere, siyasilere, milli iradeye yapılmış bir darbedir. O yüzden hiçbir ayrım gözetmeksizin, hiçbir bahaneye sığınmaksızın, herkesin amasız, fakatsız, lakinsiz bu meydanda olmasını istiyoruz. Bu meydanda olmayanlar, yarın bu millete hesap vermek zorunda kalacaktır.”


- Siirt


Siirt'te de binlerce vatandaş, protesto için kentteki siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin çağrısı üzerine valilik önünde toplandı.

Siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerin de aralarında bulunduğu binlerce kişi, ellerinde taşıdıkları Türk bayraklarıyla darbe girişimine tepki gösterdi.

Vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Dik dur eğilme bu millet seninle", "Siirt burada darbeciler nerede", "Darbeye karşı omuz omuza" şeklinde slogan attı.

Daha sonra Ensar Camisi İmam Hatibi Ramazan Toprak ve müezzinleri tarafından dün meydana gelen terör saldırısında şehit düşen askerler ile darbe girişiminde şehit olanlar için mevlit okudu.

Yerel sanatçıların katılımıyla Türkçe, Kürtçe ve Arapça ilahilerin seslendirildiği alanda İl Müftüsü Faruk Arvas tarafından dua edildi.

Vatandaşların alanlardaki demokrasi nöbeti sürüyor.


FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :