FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Burdur'da siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ortak bir deklarasyon yayınlayarak FETÖ'nün darbe girişimine karşı birlik ve beraberlik mesajı verdi- AK Parti İl Başkanı Faki:- "Nasıl ki bin yıldır el birliği ile verdiğimiz her mücadel

BURDUR (AA) - Siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, ortak bir deklarasyon yayınlayarak Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Kent merkezindeki bir otelde düzenlenen basın toplantısında deklarasyonu okuyan AK Parti İl Başkanı Süleyman Faki, siyasi kimlik ve görüşleri bir kenara bırakarak, devletin birlik ve bütünlüğünü tehdit eden iç ve dış mihraklara karşı birlikte hareket etme iradesiyle dünyaya seslendiklerini söyledi.

Faki, 15 Temmuz günü milletin iradesine ve devletin bütünlüğüne yönelen darbe girişimini hep birlikte kınadıklarını belirterek, saldırıyı yapan FETÖ'yü ve destekleyicilerini lanetledi.

Ülkesinin ve milletinin huzuru için canını ortaya koyan kahraman şehitleri rahmetle yad ettiklerini ifade eden Faki, "Kadın, erkek, genç, yaşlı, inancı, mezhebi, kökeni ne olursa olsun, tüm farklılıklarımızı unutarak hep birlikte demokrasiye ve aydınlık geleceğimize sahip çıkmak için omuz omuza büyük bir sınav verdik. Bu sınavdan alnının akıyla çıkan hemşehrilerimize minnettarlığımızı ifade ediyoruz." dedi.

Faki, asırların birikimiyle oluşan hoşgörü ve kardeşlik iklimi içerisinde Burdur'da çok önemli ve hassas bir süreçten geçtiklerini anlattı. Faki, bugünlerde her inanç ve kültürden insanlarla toplumsal birlik ve dayanışma anlayışını daha da güçlendirmek mecburiyetinde olduklarını dile getirdi.

Farklılıklar üzerinden yapılabilecek provokasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Faki, şunları belirtti:

"Nasıl ki bin yıldır el birliği ile verdiğimiz her mücadelen başımız dik, alnımız ak çıktıysak bugün de sergileyeceğimiz dayanışma ve güç birliği ile bu sıkıntılı günleri de atlatacağız. Hiçbir silah ve hiçbir güç, milletimizin gücünün karşısında duramayacaktır. Çok açık söylüyoruz ki, tek yürek ve tek yumruk olursak daima kazanan biz olacağız ve hainlerin planı bozulacaktır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :