FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Kahramanmaraş'ta, FETÖ'nün darbe girişimine farklı siyasi ve etnik kökenden insanların yanı sıra farklı ülkelerin vatandaşları da tepki gösteriyor- Mısırlı Benna: "İslam'ın son kalesi olan Türkiye yıkılmayacak. Türkiye'nin diplerini kazmaya çalışanlar inş

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine farklı siyasi ve etnik kökenden insanların yanı sıra farklı ülkelerin vatandaşları da tepki gösteriyor.

FETÖ'nün darbe girişimine tepki göstermek için kentin farklı noktalarından demokrasi nöbetinin tutulduğu alana gelen binlerce vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla FETÖ'ye ve darbe girişimini tepkisini sürdürüyor.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde (KSÜ) yüksek lisans yapan Afganistanlı, Mısırlı, Suriyeli ve Azerbaycanlı öğrenciler de tıpkı kent halkı gibi darbe girişimine ellerinde Türk bayraklarıyla tepkilerini dile getiriyor.

Afganistanlı Mirveysi Azami, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimini hain kalkışma olarak nitelendirdi.

Kendisi için Türkiye'nin İslam demek olduğunu dile getiren Azami, "Türkiye düşerse ümmetin düşmesi demektir, İslam'ın düşmesi demektir. Çünkü Türkiye nerede olursa olsun İslam'a sahip çıkıyor. Biz Türkiye'de okuduğumuz müddet ya da geri döndüğümüz süre içinde her zaman Türkiye'yi savunacağız. Çünkü Türkiye'nin ekmeğini yedik. Türkiye'de kendimizi yetiştirdik. Biz sadece Türkiye'de okumadık, burada herşeyi öğrendik." dedi.

Azami, yüksek lisans bitip kendi ülkelerine döndüklerinde Türkiye'de öğrendikleriyle ülkelerine hizmet edeceklerini belirtti.

FETÖ'nün hain saldırısını şiddetle kınadığını dile getiren Azami, şunları kaydetti:

"Biz biliyoruz ki dünyada bir dizi oynanıyor. Bir dizide de iki oyuncu olur. Biri senaryo yazar biri de kameranın önünde çıkan olur. Senaryoyu zalimler yazıyor. Ama oyuncu olanlar da maalesef İslam adını kullananlar. Geçtiğimiz günlerde senaryo yazanlar darbe girişimi yaparak din adını kullananlara tiyatroyu oynattılar. Türkiye'de birlik ve beraberlik vardı bu darbeciler girişimde başarılı olamadı. Türkiye'de biz birlik ve beraberliği gördük. Ben Afganistanlı olarak Türkiye'de okuyorum ve Türkiye'yi savunuyorum. Çünkü, Türkiye nerede olursa olsun Müslümanları savunuyor. Artık İslam'ın merkezi Türkiye'dir."

- "Zalimlere Allah fırsat vermeyecek"

Mısırlı Husam Benna ise Türkiye'de darbe girişimi başladığında farklı ülkelerin insanları olarak Türk kardeşlerinin yanında yer aldıklarını belirtti.

Türkiye için "devletimiz" ifadesini kullanan Benna, darbe yapıldığı zaman hainlerin devlete cüret ettikleri zaman halkın yanında yer aldıklarını belirterek, "Türkiye bütün mazlumların devleti oldu. Türkiye bütün mağdurların vatanı oldu. Bunun için devletimiz diyorum." diye konuştu.

Mısır'da darbecilerin kendilerine yaptığı zulümleri gördükten sonra İslam adına çok üzüldüğü için Türk kardeşlerinin aynı zulmü yaşamalarını istemediğini vurgulayan Benna, onun için Cumhurbaşkanının çağrısının ardından bir an bile beklemeden sokaklara döküldüklerini söyledi.

İslam'ın son kalesi olan Türkiye'nin yıkılmayacağını vurgulayan Benna, "Türkiye'nin diplerini kazmaya çalışanlar inşallah o çukurlara gömülecekler. Pensilvanya'dan karar geldiğinde Türkiye'de darbe yapmak istedikleri zaman ve İstanbul ağladığı zaman Kahire gülemeyecektir. Çünkü Mısır ağlarken Türkiye gülmedi. Bunun için de birlik ve beraberliğimiz daim olacak. Allah'tan Türkiye'nin ve İslam ümmetinin selametini istiyoruz." dedi.

- "Türkiye vatanın ne demek olduğunu gösterdi"

Suriyeli Ahmed Abdurrahim de Türkiye'de darbe girişiminden dolayı meydanlarda olduklarını söyledi.

İlk darbe girişimi olduğunda hemen anne, baba ve ailesini arayarak "Türkiye'de darbe yapmak istiyorlar dua edin" dediğini aktaran Abdurrahim, herkesin Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan için dua ettiğini belirterek, sonuna kadar meydanlarda ayrılmayacaklarını söyledi.

"Herkes Türkiye'yi yıkmaya çalışıyor. Türkiye'nin büyümesini istemiyor" diyen Abdurrahim, "Türkiye vatanına sahip çıkarak toprağın ve vatanın ne demek olduğunu gösterdi. İnsanlar meydanlardan ayrılmıyor. Halk vatanına sahip çıktı. Sabahtan akşama akşamdan sabaha kadar da meydanlardan ayrılmayan halk Türkiye sahip çıkıyor." ifadelerini kullandı.

Azerbaycanlı Tural Şahbazlı da meydanlara çıkarak Pensilvanya'daki FETÖ ele başına ve onun arkasındaki ellere mesaj vermek istediklerini belirtti.

Kahramanmaraş'ın kahraman halkıyla birlikte Azerbaycanlılar olarak meydanlara çıktıklarını dile getiren Şahbazlı, "Biz her zaman Türkiye'nin yanında olduk. Milli iradenin yanında olduk. Seçilmişin üstünde legal olmayan yollarla hakimiyete ve yönetime el koyma çabasının hiçbir şekilde yanında olmadık, olmayacağız. Darbe girişimini en şiddetli duygularla kınıyoruz." dedi.

Şahbazlı, darbecilerin halkın bütün renkleriyle kendilerine karşı bir ve beraber olacağını hesaba katamadığını sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler