FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Kılıç: - “Kırgız yetkililerden resmi olarak FETÖ terör örgütünün bağlantıları ve kaynakları konusunda gerekli tedbirleri almalarını ve mücadele etmelerini istedik”

BİŞKEK (AA) - Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç, Kırgızistan hükümetinden FETÖ terör örgütüne yönelik gerekli tedbirlerin alınmasını istediklerini söyledi.

Kılıç, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’da meydana gelen hain kalkışmayı büyükelçilik konutunda anbean takip ettiklerini, o geceden bu yana Kırgız, Ahıska Türkleri ve Kırgızistan’da yaşayan Türkiye vatandaşlarından sürekli destek aldıklarını belirtti.

FETÖ darbe girişimine sert tepki gösteren Büyükelçi Kılıç, söz konusu silahlı terör örgütü ile mücadelenin Türk hükümetinin öncelikli işi olduğunu ifade etti.

Konunun ikili ve uluslararası ilişkilerde bütün konuların üstünde olacağına dikkati çeken Kılıç, Türkiye’deki hain kalkışma sonucunda ordu başta olmak üzere kamu ve eğitim kurumlarının temizlenmeye başladığını ve bu çalışmaların devam edeceğini söyledi.

FETÖ terör örgütünün yurt dışı bağlantılarıyla mücadele çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Kılıç, “Bu örgüt uluslararası bağı olan bir örgüt. Kırgızistan ile de bağları var. Burada birçok kurumu mevcut. Dolayısıyla Kırgız yetkililerden resmi olarak FETÖ terör örgütünün bağlantıları ve kaynakları konusunda gerekli tedbirleri almalarını ve mücadele etmelerini istedik.” dedi.

Kılıç, iki ülke arasında zaten mükemmel olan ilişkilerin daha da ilerleyebilmesi için gündemin bir numaralı konusunun bu örgütle mücadelenin olduğunu vurguladı.

Darbe girişiminden sonra Türkiye’nin hızla normalleştiğini vurgulayan Kılıç, Türkiye’de OHAL ilan edildiğini ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını belirterek, ''Türkiye’de meydana gelen gelişmelerden iş sektörü ve turizm bölgeleri etkilenmedi. Kimsenin canı ve malının yanı sıra hava ve kara seyahatlerinde de sorun yok. Tatilini Türkiye’de geçirmek isteyen Kırgızistan vatandaşları çok rahat tatiline gidebilirler.” ifadesini kullandı.

Kılıç, Türkiye’deki 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Kırgızistan vatandaşlarının etkilenmediğini teyit ederek, Türkiye’de çalışan, okuyan ve turizm amacıyla bulunan Kırgızistan vatandaşlarının durumlarının iyi olduğunu söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler