FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

TYB İstanbul Şubesi:- "Özellikle ilk gece tanklara ve silahlara karşı göğsünü siper eden gençlerimizi yürekten kutluyoruz. Gençlerimiz sağlam, geleceğimiz sağlamdır. Onların bu kararlılığı, gelecekte darbe planlayıcıların bütün planlarını altüst edecektir

İSTANBUL (AA) - Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimini kınadı.

TYB'den yapılan yazılı açıklamada, TYB'nin gerçekten sivil kalmış ve sivil olma özgürlüğünü kaybetmemiş bütün STK'larla birlikte tankların yürümeye başladığı ilk andan itibaren meydanlara inme iradesini gösterdiği kaydedildi.

Başarısız darbe girişiminin, Türk halkının aydınlarla omuz omuza direnmesine vesile olduğu aktarıldığı açıklamada, "Eli kalem tutan, vicdanını köreltmemiş, zihnini hiçbir yere teslim etmemiş yazarları meydanlara ses vermeye, dik durmaya çağırmıştır. Tarihten aldığımız acı ibretlerin tekerrür etmemesi için soylu millet direnişine bu toprakların aydınları olarak destek verilmiştir. Yazarlarımız medyada ve sosyal medyada büyük bir duyarlılık ve vatanseverlikle kirli kalkışmaya karşı 'amasız', 'fakatsız' net tavırlarını açıkça ortaya koymuşlardır." ifadelerine yer verildi.

Türk milletinin geçmişten beri süregelen kahramanlığını bütün dünyaya bir kez daha apaçık şekilde göstererek tarihe geçtiği vurgulanan açıklamada, TYB İstanbul Şubesi olarak İstanbul'un bütün meydanlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci bir emrine kadar nöbet tutmaya devam edileceği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Bu süreçte görkemli kahramanlıklarına şahit olduğumuz genç arkadaşlarımızı özellikle tebrik ediyoruz. Taşkınlık yapmadan sivil itaatsizlik nasıl gerçekleştirilir bunun en güzel dersini meydanlarda vermişlerdir. Özellikle ilk gece tanklara ve silahlara karşı göğsünü siper eden gençlerimizi yürekten kutluyoruz. Gençlerimiz sağlam, geleceğimiz sağlamdır. Onların bu kararlılığı gelecekte darbe planlayıcıların bütün planlarını alt üst edecektir. Gençlerimizle gurur duyuyoruz."

Açıklamada, Türkiye'nin yazarları olarak 15 Temmuz tarihini ve yaşananların roman, şiir, sinema ve öykü yoluyla tarihe geçirileceği dile getirilerek, "Duyarlı bütün yazarlarımız kalemlerini konuşturarak tarihe not düşecekler. Bu metinleri okuyan gelecek nesiller meydanlarda direnen aziz milletimizi şerefle anarken darbeci hainleri ve onları gözü dönmüş bir şekilde kendi halkına kurşun sıkan katiller sürüsü haline getiren kirli FETÖ örgütünü ve onun başındaki kuklayı lanetle anacaktır." denildi.

Türkiye topraklarının aydınlarının, okumuş yazmışlarının tarihe tanıklığının süreceğinin bildirildiği açıklamada, özellikle gençlere öncü olunacağı aktarıldı.

Açıklamada, "Meydan nöbetinin bitmesiyle de paneller, sempozyumlar, çalıştaylarla darbeler üzerine entelektüel çalışmalara imza atacağız. Bu kirli darbe girişimi bizlerin de sorumluluğunu artırmıştır. Bu sorumluluktan, bu millet ödevinden kaçınmayacağız." ifadeleri kullanıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :