FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

İstanbul'daki üniversitelerin akademik personelleri ve öğrencileri FETÖ'nün darbe girişimine karşı Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi önünde toplanarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yürüyüş düzenledi

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı İstanbul'daki üniversitelerin akademik personelleri ve öğrencileri yürüyüş düzenledi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de destek verdiği akademik personel ve öğrenciler, Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi önünde toplanıp Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yürüyerek FETÖ darbe girişimine tepki gösterdi.

Hazırlanan ortak metni okuyan İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Abdulkadir Emeksiz, "Ülkenin demokratik yapısı, anayasal düzeni, parlamenter sistemi, milli bütünlüğü, iç barışı ve millet iradesi hedef alınmıştır." dedi.

Kanlı kalkışmanın millet tarafından bastırıldığını ifade eden Emeksiz, şunları kaydetti:

"Ülke yönetimini gayrı meşru yollardan ele geçirmek, millet iradesini kanlı bir şekilde bastırmak, halk üzerinde dış güçlere bağlı bir azınlık otoritesi oluşturmak amacıyla başlatılan bu kanlı kalkışma, yine milletin bizzat kendisi tarafından bastırılmış ve akamete uğratılmıştır. Cumhurbaşkanımız, meclisimiz, hükümetimiz, kahraman polisimiz ve ordumuzun emir ve komuta zincirine bağlı şerefli unsurları ve tüm milletimiz dirayetle bu kalkışmayı kısa zamanda durdurmuş, ülkeyi bir uçurumun kenarından döndürmüştür. Biz Türkiye'nin yüksek öğretim sistemini oluşturan, üniversitelerimizin yöneticileri, öğretim elemanları ve çalışanları olarak millet iradesine ve Türkiye'nin demokratik sistemine karşı gerçekleştirilen bu kanlı kalkışmayı lanetliyoruz. Milletimizle el ele darbeye karşı nöbet tutmaya devam edeceğiz. Demokrasi şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, "Ülkemizin tarih boyunca her zaman menfaatini sevmeyen, aleyhine davranan güçler, habis ruhlar olmuştur. Ancak milleti her türlü darlıktan çıkaran yine kendi içindeki, özündeki, toprağına, milletine, dinine olan bağlılığıdır. Burada siyasi görüşte her türlü farklılıktan uzak olarak, tek bir hedef üzerine birleşmiş olan İstanbul'daki akademik camiayı görüyoruz. Bu güç bize geleceğe ümitle baktırıyor. Ülkenin kötülüğünü isteyenleri de derinden korkutuyor. Birliğimiz daim olsun diyorum." dedi.

Prof. Dr. Mehmet Emin Arat ise, "Demokrasimize ve millet irademize karşı girişilen bu menfur saldırıyı akademik camia olarak halkımızla birlikte lanetliyoruz. İnşallah milletimiz böyle bir olumsuzlukla karşılaşmaz. Dayanışma içinde olduğumuzu herkes görüyor." diye konuştu.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de, "En sıkıntılı zamanlarda pankartlarla orduyu darbeye davet eden akademisyenlerden, üniversitelilerden şu anda darbeye dur diyen akademisyenlere evrildi Türkiye çok şükür. Toplumuna yabancılaşmış, tepeden bakan akademisyenler yerine toplumu ile birlikte olmayı tercih eden akademisyenler var." ifadesinde bulundu.

Öte yandan Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde vatandaşların demokrasi nöbeti devam ediyor. Ellerinde Türk bayrakları olan vatandaşlar sık sık tekbir getirerek, "Recep Tayyip Erdoğan" sloganları atıyor. Ayrıca caddeden geçen otomobiller de klakson çalarak darbe girişimine tepki gösteriyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler