FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak:"Aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi, kendine yakışır bir asalet ve olgunlukla gözü dönmüş darbecilere karşı koyarak, tarihi bir destan yazmıştır"- "Her ne kadar bu darbe girişimi Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde başlat

ANKARA (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi, kendine yakışır bir asalet ve olgunlukla gözü dönmüş darbecilere karşı koyarak, tarihi bir destan yazmıştır." dedi.

Kamalak, Partisinin Genel Merkezinde düzenlediği haftalık basın toplantısında, FETÖ'nün darbe girişimine değindi.

Saadet Partisi olarak FETÖ'nün darbe girişimini bütün nefretleriyle kınadıklarını ifade eden Kamalak, şöyle konuştu:

"Her ne kadar bu darbe girişimi Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde başlatılmış olsa da bunu yapmaya kalkışan hainlerin, halkımızın peygamber ocağı olarak adlandırdığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatanını, milletini, bayrağını seven ezici çoğunluktaki mensuplarıyla kesinlikle hiçbir alakası yoktur. Bu rezaleti, Türkiye Cumhuriyeti devletine, mazisi şan ve şerefle dolu olan Türk Silahlı Kuvvetlerine ve asil milletimize yaşatan hainler hiç şüphesiz ki en ağır biçimde cezalandırılacaktır."

Demokratik bir ülkede askeri darbelere kesinlikle izin verilmeyeceği gibi paralel devlet yapılanmasına da asla müsaade edilemeyeceğini vurgulayan Kamalak, "Bu bakımından aziz milletimiz 15 Temmuz gecesi, kendine yakışır bir asalet ve olgunlukla gözü dönmüş darbecilere karşı koyarak, tarihi bir destan yazmıştır. Bir cümle ile 15 Temmuz, bir milli irade zaferidir." ifadesini kullandı.

Kamalak, darbe teşebbüsüne kararlılıkla ve cesurca karşı koyan silahlı kuvvetlerine, emniyet teşkilatına ve hepsinden önemlisi de milli iradeye sahip çıkmak için canını ortaya koyan tüm vatandaşlara şükran ve minnetlerini sunduklarını söyledi.

Darbe girişiminin olduğu akşam Saadet Partililer ile bütün Milli Görüşçü kuruluşların "söz konusu vatansa gerisi teferruattır" diyerek ilk andan itibaren tankların karşısında durduğuna işaret eden Kamalak, "Saadet Partimiz ve Milli Görüşçü kadrolar, 15 Temmuz gecesi 15 şehit vermiştir. Tüm şehitlerimiz için bir kez daha rahmetler diliyorum." dedi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :