FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Şanlıurfa'da FETÖ üyesi bir grup asker tarafından düzenlenen darbe girişiminde şehit olanlar için mevlit okutuldu

ŞANLIURFA (AA) - FETÖ üyesi bir grup asker tarafından düzenlenen darbe girişiminde şehit olanlar için Şanlıurfa'da mevlit okutuldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yatsı namazı sonrasında Rabi Meydanı'nda gerçekleştirilen programa aralarında Suriyeli sığınmacıların da bulunduğu yüzlerce vatandaş çocuklarıyla katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, katılımcılar ellerindeki Türk bayrakları ve dövizlerle darbe girişimine tepki gösterip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar attı.

Grup Dergah'ın seslendirdiği ilahileri dinleyen katılımcılar, daha sonra "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Recep Tayyip Erdoğan", "Vatan sana canım feda", "Her şey vatan için" ve "Darbeye hayır" şeklinde sloganlar attı.

Programda daha sonra müftülük yetkililerince FETÖ'nün darbe girişimini engellemeye çalışırken şehit olanlar için mevlit okutulup dua edildi.

Burada konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Türkiye'nin büyük bir sıkıntının üstesinden geldiğini belirterek, bu anlamda vatandaşlara teşekkür etti.

Paralel yapıya tepki gösteren Çiftçi, "Türkiye'nin son yıllardaki yükselişi birilerini ürküttü, işte bu ülkeler içimizdeki hainleri ürettiler. Sistemimizi kullanarak ürettiler, okullarımızı kullanarak ürettiler, kurum ve kuruluşlarımızdan beslendiler ama haindiler. Aramızdaydılar ama münafıktılar, fark edememiştik. İşte bu yapı hepimizin dualarla evladını gönderdiği ordumuzun içine de sızdılar. Milletin vergisiyle alınan ve düşmana karşı savunmak için hazırlanan silahları FETÖ'ye bağlı örgüt millete yöneltti. Bir Müslüman böyle bir şey asla yapamaz." dedi.

Mevlit programına Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri ve İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Öte yandan Atatürk Bulvarı çevresindeki yollarda da çok sayıda vatandaş araçlarıyla konvoylar oluşturdu. Araçlarına astıkları Türk bayraklarıyla şehir turu atan vatandaşlar, darbecilere lanet okudu.

Çok sayıda kişi meydanlarda Türk bayraklarıyla nöbet tutmaya devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler