FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Adana'da, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu "Adana Milli İradeye Saygı Platformu" tarafından "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi" düzenlendi- Adana Milletvekili Sarı:"Bizi geçmiş dönemlerin o acı dolu darbe günlerine götürmeye çalışanl

ADANA (AA) - Adana'da çok sayıda sivil toplum kuruluşunun oluşturduğu "Adana Milli İradeye Saygı Platformu" tarafından "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi" gerçekleştirildi.

İstasyon Meydanında düzenlenen mitingde, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni ile platformu oluşturan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri darbe girişimine karşı birlik ve beraberlik mesajı vermek için sahnede bir araya gelip ellerini havada buluşturdu.

Burada konuşan milletvekili Fatma Güldemet Sarı, halkla birlikte kendilerinin de alanlarda nöbette olduklarını belirtti.

Nöbet tutmayı sürdüreceklerini ifade eden Sarı, şöyle devam etti:

"15 Temmuz gecesi, hain FETÖ terör örgütü bu milletin iradesine, en kalbi duygularına hançer saplama girişiminde bulundu. Cuma günü akşam bu millet meydanları doldurdu. Bizler de milletvekilleri olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gidip nöbet tuttuk. Sizlerden aldığımız güçle bu meclisi bırakmadık. Meclis başkanımızla, milletvekillerimizle, siyasi parti temsilcilerimizle, bakanlarımızla sabaha kadar mecliste nöbet tuttuk. Üstümüze bomba da yağdırsalar asla ve asla meclisimizi bırakmayacağımızı her fırsatta dile getirdik."

Halkın yaşanan süreçte devletin kurumlarını, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ve milletin iradesini savunmak için canları pahasına nöbet tuttuğunu vurgulayarak, "Bizi geçmiş dönemlerin o acı dolu darbe günlerine götürmeye çalışanlar bugün gördüler ki milletin iradesi artık yepyeni bir tarih yazmıştır. Bu irade, Türkiye'nin artık darbelerle yönetilemeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir." şeklinde konuştu.

Vali Mahmut Demirtaş da bugünün demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkma günü olduğunu kaydederek, halkın alanları terk etmemesini istedi.

Demirtaş, alanları terk etmemenin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Bu alanları terk edersek, maalesef bu şerefsizler, bu hainler bizlere yine bomba yağdıracaklar. Buna asla müsaade etmeyiniz. Mutlaka her gün burada olacağız. Ben de burada olacağım, başkanlarımız da milletvekillerimiz de burada olacak. Dün iki, bugün bir şehidimizi toprağa verdik. Birazdan üç şehidimizi de havaalanında karşılayacağım. Eğer şehitlerin gelmesini istemiyorsak, bu alanları terk etmememiz lazım."

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise darbe girişiminin sadece iktidar partisine değil, milletin iradesine ve bütün siyasi partilerin vermiş olduğu demokrasi mücadelesine karşı yapıldığını belirtti.

Darbe girişiminde bulunanları kınadığını bildiren Sözlü daha sonra şunları ifade etti.

"Bugün burada toplanarak milli iradeye olan inancımızı perçinliyoruz, yarınlarımıza kararlı bir şekilde sahip çıkıyoruz. Adana'dan Türkiye'ye bu mesajı veriyoruz. Elbette ordumuzun içinden çürük elmalar çıkmıştır, bu darbe başarısızlığa uğramıştır. Milletin iradesine, cumhuriyetimize ve demokrasimize darbe vurmak isteyenler bu Türk ordusunun içerisindeki çürük elmalardı. Fakat onların karşısında duran, onlara fırsat vermeyenler de yine sizin evlatlarınız olan kahraman Türk askerleriydi."

Konuşmalar, platformda yer alan sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin söz almasıyla devam etti.

"Milli İradeye Saygı Platformu"nda Adana Sanayi Odası, Adana Ticaret Odası, Adana Ticaret Borsası, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı, Adana Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği, Türk-İş, Hak-İş, Memmur-Sen konfederasyonları, Çukurova Genç İşadamları Derneği, Adana Sanayici İşadamları Derneği, Adana Yapı Müteahhitleri Derneği, Adana Genç İşadamları Derneği, Adana Anadolu Aslanları İşadamları Derneği, Adana Müstakil Sanayici İşadamları Derneği, Adana Kamu Müteahhitleri Derneği, Adana Tüm Sanayici İşadamları Derneği, Türk Kızılayı Adana Şubesi, Adana Sivil Toplum Platformu, Çocuk Kanser Derneği, Adana Gençlik Merkezi, Adana İş Kadınları Derneği, TOBB Adana Kadın Girişimciler ve TOBB Adana Genç Girişimciler kurulları yer alıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :