FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

PMD Yönetim Kurulu:- "Türkiye demokrasisine, gazi Meclisine ve Türkiye halkına karşı yapılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz"

TBMM (AA) - Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD) Yönetim Kurulundan, "Türkiye demokrasisine, gazi Meclisine ve Türkiye halkına karşı yapılan darbe girişiminin kınandığı" bildirildi.

PMD Yönetim Kurulu, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Türkiye'nin dün bir grup askerin darbe girişimine sahne olduğu anımsatılan açıklamada, "Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu TBMM tarihinde ilk kez ateş altına alındı, bombalandı, Başkent üzerinde alçaktan uçan jetler Türkiye demokrasisini derinden tehdit etti." ifadeleri yer aldı.

Medya kuruluşlarının basıldığı, yayın yasakları getirildiği, gazetecilerin silahla tehdit edildiği, haber yapmalarının engellendiği, basın ve ifade özgürlüğünün ortadan kaldırılmaya çalışıldığı belirtilen açıklamada, çok sayıda insanın yaşamını yitirdiğine işaret edildi.

PMD'nin, 52 yıllık tarihinde demokrasi ve özgürlüklerin gelişimi için mücadele verdiği, demokrasi, basın ve ifade özgürlüğünü savunmayı görev bildiğine yer verilen açıklamada, derneğin, demokrasinin askıya alındığı dönemlerde de ilkelerinden ödün vermediği vurgulandı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dün yaşanan darbe girişimi demokrasiyi askıya alma çabasının bir başka yansımasıdır. Parlamento muhabirleri, TBMM’nin kurulduğu günden bu yana olduğu gibi dün gece de parlamento çatısı altında görev yapmış, bombaların, silahların gölgesinde toplumu bilgilendirme görevini eksiksiz yerine getirmiştir. Bundan sonra da demokrasi ve basın özgürlüğüne sahip çıkarak aynı görev bilinci ile hareket edeceğinden kimse kuşku duymamalıdır. Parlamento Muhabirleri Derneği olarak Türkiye demokrasisine, gazi Meclisine ve Türkiye halkına karşı yapılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Yaşasın demokrasi, yaşasın özgür basın."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler