FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Lübnan'ın Sayda kentinde yüzlerce kişi, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etmek için gösteri düzenledi

SAYDA (AA) - Lübnan'ın Sayda kentinde yüzlerce kişi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türkiye'deki darbe girişimini protesto amacıyla eylem yaptı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) yardımlarıyla inşa edilen Türk hastanesi önünde toplanan eylemciler, FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti.

Türkiye ve Lübnan bayrakları taşıyan göstericiler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk hükümeti ve halkına destek sloganları attı.

Gösteriye katılan Suriyeli Halide Rifai, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek için buraya toplandıklarını dile getirerek, "Erdoğan için zafer dileklerinde bulunuyoruz. Suriyeli sığınmacı kardeşlerimize kapıları açtığı için ona teşekkür ediyoruz." dedi.

Türkiye'de yaşanan olayları yakından takip ettiğini belirten Rifai, "İnşallah bu, hakkın zulüm karşısında zaferidir. Suriyeli kardeşleri için yaptıklarından dolayı Allah ona zafer nasip edecektir." ifadelerini kullandı.

Türk halkına destek için gösteriye katıldığını ifade eden Lübnanlı Halid el-Bilani ise "Bütün gece boyunca olayları izledik. Bu, Türk halkının teröristlere karşı zaferidir. Bizler de Lübnanlılar olarak, Sayda halkı olarak Türk halkı ile dayanışmak için buradayız." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :