FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

ATO Başkanı Bezci:- "Darbe girişimini, Türk bayraklarıyla protesto edeceğiz"

ANKARA (AA) - Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, FETÖ'nün darbe girişimini, Türk bayraklarıyla TBMM'ye giderek protesto edeceklerini bildirdi.

Bezci, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin ikinci büyük sivil toplum örgütü ATO'nun 150 bin üyesi bulunduğuna dikkati çekti.

Türk bayraklarını alarak darbe girişiminde bulunanlara tepki göstereceklerini belirten Bezci, bayraklarla TBMM'ye giderek "ülkede ne olursa olsun milletin kendi iradesini ortaya koyacağını ifade edeceklerini" kaydetti.

Genelkurmay başkanını esir alan bir askerin, o ülkenin askeri olamayacağını vurgulayan Bezci, "Ankara hiç savaş görmemiş bir şehirdi. Milletin iradesini ortaya koyduğu TBMM bile saldırıya uğradı. Kaynağını halktan almayan, halka hizmet amacı taşımayan hiçbir girişim bugüne kadar başarıya ulaşamamıştır, ulaşamayacağını da dünden beri Türk halkı bir kere daha göstermiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Vatanını seven hiç kimsenin darbe girişimini desteklemeyeceğini bildiren Bezci, "Dün akşam olay olduğu anda tepkimizi ve tavrımızı ortaya koyduk. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın sokağa çıkma çağrısına uyduk. ATO'nun meclis ve yönetim kurulu üyeleriyle Ankara Ticaret Odası binasına gelerek, üyelerimizi teyakkuza geçirdik." ifadelerini kullandı.

Türk milletinin Kurtuluş Savaşı ile demokrasiyi inşa ettiğini, canı pahasına ülkeyi kurduğunu vurgulayan Bezci, açıklamasında "Ankara halkı da dün gece demokrasi düşmanlarına pabuç bırakmayacağının en güzel örneğini göstermiştir. Hiçbir ama hiçbir kuvvet aziz milletin iradesine gem vuramaz." görüşüne yer verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :