FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Gaziantep'te gözaltındaki 15 kişi arasında bulunan bir infaz koruma memuru tutuklandı, 14 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı- Çeşitli kurumlarda görevli 5 kamu personelinin gözaltına alındığı kentte, 58 şirkete de kayyum atandı

GAZİANTEP (AA) - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Gaziantep'te gözaltına alınan 15 kişiden 1 infaz koruma memuru tutuklandı, 14 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturmalar kapsamında Maliye, PTT, Gaziantep Havalimanı ve TEDAŞ'da görevli 5 kamu personeli de gözaltına alındı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 15 Temmuz'da silahlı FETÖ/PDY mensuplarınca, "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya, başka bir düzen getirmeye veya düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs ve örgüte üyelik" suçlarından başlatılan soruşturma sürüyor.

Daha önce hakkında işlem başlatılarak gözaltına alınan, infaz koruma memuru Muhammet Mustafa Urkan tutuklandı.

Aralarında sosyolog, katip, infaz koruma memuru, Polis Meslek Yüksek Okulu öğrenci ve Zirve Üniversitesi İpek Vakfı Yönetim Kurulu üyesinin de bulunduğu 14 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında ayrıca maliye, PTT, Gaziantep Havalimanı ve TEDAŞ'da görevli 5 kamu personeli de gözaltına alındı.

Öte yandan, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Gaziantep 2. Sulh Ceza Hakimliği'nce 58 şirkete kayyum atandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler