FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Soruşturma kapsamında daha önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılan iki subay, savcılığın itirazı üzerine tutuklandı

ANKARA (AA) - Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, 4 Ağustos'ta "adli kontrol şartı" ile serbest bırakılan iki subay, savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Özel Kuvvetler Komutanlığı personeli Binbaşı Necmettin Berk ile Pilot Yüzbaşı Selçuk Özkan, tutuklanma talebi ile sevk edildikleri nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

Soruşturmayı yürüten savcının karara itiraz etmesi üzerine Binbaşı Berk ile Yüzbaşı Özkan, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığınca darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 106 oldu. Tutuklananların 3'ü emniyet mensubu, 98'i asker, 5'i ise sivil.

İki zanlının adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı soruşturma kapsamında, 8 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler