FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Erzurum'da gözaltına alınan 85 kişiden aralarında örgütün sözde "10 ildeki adliye personelinden sorumlu imamı" olan bir öğretmenin de yer aldığı 11'i tutuklandı- 13'ü kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı soruşturmada, 61 kişinin ise emniyette

ERZURUM (AA) - Erzurum'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmada gözaltına alınan 85 kişiden aralarında örgütün sözde "10 ildeki adliye personelinden sorumlu imamı"nın da yer aldığı 11'i tutuklandı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda, aralarında polis, asker, öğretmen, doktor, infaz koruma memuru ve adliye personelinin de bulunduğu 85 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerden emniyetteki işlemleri tamamlanan 24'ü, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden, örgütün sözde "10 ildeki adliye personelinden sorumlu imamı" olan bir öğretmen, 2 polis, 2 adliye personelinin de yer aldığı 11'i çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Savcılık sorguları sonrası hakimliğe çıkartılan 1 binbaşı, 4 astsubay, 5 polis ve 3 esnaf olmak üzere toplam 13 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturmada gözaltına alınan 2'si kurmay albay, 3'ü üsteğmen, 27'si polis ve 4'ü adliye personeli, 8'i infaz koruma memuru, 6'si öğretmen, 2'si doktor, örgütün sözde cezaevi personelinden sorumlu mensubu bir memur ile diğer 8 kişiden oluşan 61 şüphelinin ise polisteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler