FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimi ABD’nin Boston kentinde protesto edildi- Boston Başkonsolosu Budak:- "Demokratik yollarla seçilmiş hükümetimizin ve demokratik kurumlarımızın yanında olduğumuzu gösteriyoruz. Daha önce böyle bir etkinlik olmamıştı. Boston'da ilk de

BOSTON (AA) - ABD’nin Boston kentinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi protesto edildi.

Massachusetts eyaletinin Boston kentindeki Boston Common parkta, FETÖ'nün darbe girişimine karşı gösterisi düzenlendi.

Eylem, kentteki Türkler açısından bugüne kadar görülmemiş bir kalabalığın toplanmasına neden oldu.

Massachusetts, Connecticut ve Rhode Island eyaletlerinden gelen vatandaşlara Azerbaycanlı ve Ahıskalı soydaşlar da destek verdi. Gösteride ayrıca, Somali, Libya ve diğer Müslüman ülkelerden temsilciler de yer aldı.

Şehitler için dua edilmesi ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu mitinge bine yakın kişi katıldı.

- "Boston'da ilk defa bu kadar büyük bir kalabalık"

Mitinge katılan Türkiye'nin Boston Başkonsolosu Ömür Budak, AA muhabirine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Yaklaşık 10 gün önce ülkemizde meydana gelen, tenezzül edilen hain darbe girişimi, yurt içinde, yurt dışında olduğu gibi bugün burada da protesto ediliyor. Aynı zamanda biz burada demokrasinin, hükümetimizin ve demokratik kurumlarımızın yanında olduğumuzu, bütün toplum kesiminden arkadaşlarımızla bir olarak gösteriyoruz. Daha önce böyle bir etkinlik olmamıştı. Boston'da ilk defa bu kadar büyük bir kalabalık toplanıyor. Bundan dolayı vatandaşlarımızdan gurur duyuyorum. Buradan yaşamlarını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyor, hala hastanede tedavi gören vatandaşlarımıza en içten dileklerimizle geçmiş olsun diyoruz"

Başkonsolos Budak, mitingdeki konuşmasında ise şunları kaydetti:

"Ulusal egemenliğimize ve vatan bütünlüğümüze bir saldırı oldu. Bu saldırıya kim karşı koydu, sizler karşı koydunuz. Sizlerin emrindeki bir memur olarak sizlere hizmet etmekten şahsım ve başkonsolosluğum olarak gurur duyuyorum. Çok teşekkür ediyorum. Bugün birlik beraberliğe, kardeşliğe en çok ihtiyacımız olan gündür. O yüzden bugün burada, farklı düşüncelerden, farklı renklerden, farklı inanışlardan vatandaşlarımız hep bir aradayız, omuz omuzayız, el eleyiz."

- "Büyük Türkiye, Büyük Güç Hedef 2023"

Mitinge çocuklarıyla, ellerinde Türk bayraklarıyla katılan bir Libyalı vatandaş, "Sizinle gurur duyuyorum. Yakında inşallah Türkiye olarak bölgesel süper güç olmanızda sizinle birlikte olmaya devam edeceğim." diye konuştu.

Gösteride atılan slogan ve dövizler arasında "Türkiye'nin yanındayız", "Obama Gülen'i sınır dışı et", "FETÖ millete yaptığın ihanet yeter", "Terörist FETÖ", "Hainler millete hesap verecek", "Ya istiklal ya ölüm" ve "Büyük Türkiye, büyük güç, hedef 2023" ifadeleri kullanıldı.

Türkiye'deki darbe kalkışmasından sonra FETÖ’nün Pensilvanya eyaletindeki malikanesinin önünde başlayan Türklerin ABD'deki protesto gösterileri, daha önce de başkent Washington'da Beyaz Saray'ın önünde, Ohio'nun Dayton kentinde, New York'taki Times Meydanı ve Staten Island'da gerçekleştirilmişti.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :