FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

FETÖ'nün darbe girişimine dünyadan tepkiler

AKPM Başkanı Agramunt:- "Türkiye'nin demokratik kurumlarını ve yöneticilerini destekliyoruz"

STRAZBURG (AA) - Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Pedro Agramunt, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, Türkiye'nin demokratik kurumları ve yöneticilerini desteklediklerini bildirdi.

Avrupa Konseyinden yapılan yazılı açıklamada, Agramunt'un, Türkiye'de demokratik kurumlar ve Avrupa Konseyi standartlarına saygı çağrısı yaptığı belirtilerek, "Türkiye üye ülkemiz ve Türkiye'nin demokratik kurumlarını ve yöneticilerini destekliyoruz." ifadesi kullanıldı.

Demokratik yollarla seçilmiş bir hükümetin zorbalıkla değiştirilmeye çalışılmasının kabul edilemez olduğunun altı çizilen açıklamada şiddet olayları kınandı.

Açıklamada, "Şimdi önemli olan, düzeni sağlamak, sükunet ile demokratik kurum ve prensipleri savunmaktır. AKPM ve tüm Avrupa Konseyi kurumları, destek için Türkiye'nin yanındadır." ifadesine yer verildi.

Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland da, gece geç saatlerde yaptığı açıklama ile darbe girişimini kınamış ve "Türkiye'nin demokratik yollarla seçilmiş yöneticilerinin yanında olduklarını" vurgulamıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler