FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Çalık, terör saldırılarında ve 15 Temmuz darbe girişinde şehit olanların ailelerini ziyaret etti

MALATYA (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Şırnak'ta şehit düşen Üsteğmen Orhan Ünsal ile 15 Temmuz demokrasi şehitlerinden Ramazan Sarıkaya, Fuat Bozkurt ve Zekeriya Bitmez'in ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.

Çalık, beraberinde Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve partili yöneticilerle Şırnak’ta şehit düşen Üsteğmen Orhan Ünsal’ın ailesine, 15 Temmuz demokrasi şehitlerinden Fuat Bozkurt, Zekeriya Bitmez ile Ramazan Sarıkaya'nın ailelerine ziyarette bulundu.

Çalık, Şırnak’ta şehit düşen Şehit Üsteğmen Orhan Ünsal’ın ailesine başsağlığı dileyerek, bir süre sohbet etti. Çalık, devletin ve hükümetin şehitlerin kanlarının yerde kalmaması ve yeni şehitlerin gelmemesi için her türlü mücadeleyi verdiğini belirtti.

15 Temmuz demokrasi şehitleri Zekeriya Bitmez ve Fuat Bozkurt’un ailelerine de taziye ziyaretinde bulunan Çalık, şehit ailelerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın selamlarını iletti.

Şehitlerin kanlarının yerde kalmayacağına vurgu yapan Çalık, "Biz ne yapsak, hiçbir şekilde evlatlarımızı ve şehitlerimizi geri getiremeyiz. Ama şehitlerimizin emanetlerine biz sahip çıkmak zorundayız. Şehitlerimizin bizlere bırakmış olduğu emanetleri için devletin yapması gereken ne varsa hepsi yerine getirilecektir. Şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkmak bizim boynumuzun borcu. Sözün bittiği yerdeyiz; ama emanetlerimize sahip çıktığımızı da hissettirmemiz lazım." ifadesini kullandı.

Çalık, Ramazan Sarıkaya'nın da anne ve babasını da ziyaret etti.

Çalık, daha önce Sarıkaya’nın İstanbul’daki evini de ziyaret ederek, taziyelerini iletmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :