FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

UÜ Rektörü Ulcay:"Biz de birinci aşamayı 5 Ağustos'tan önce bitirmiş olacağız. Bunun ikinci aşaması da devam edecek"

BURSA (AA) - Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Yusuf Ulcay, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından üniversitelerdeki açığa alma işlemleriyle ilgili, "Biz de birinci aşamayı 5 Ağustos'tan önce bitirmiş olacağız. Bunun ikinci aşaması da devam edecek." dedi.

Ulcay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rüzgar esmezse sapla samanın ayrılmayacağını, darbe girişimi kötü bir hadise olsa da sapla samanın ayrılmasına vesile olacağını söyledi.

Toplumun, 15 Temmuz'dan beri birlik ve beraberlikle hareket ettiğini vurgulayan Ulcay, "Ümit ederim ki bu birlik ve beraberlik, kısa süreli olmaz. Millet ve devletin bekasını ilgilendiren konularda bu birliktelik uzun süreli olur. Biz de üniversite olarak bu tarz olaylar karşısında birlik içinde hareket ediyoruz." diye konuştu.

"FETÖ, milletin parasıyla milleti hançerledi" ifadesini kullanan Ulcay, bu hareketin dışarıdan yönlendirildiğini ama toplumun basiretinin bunun üstesinden geldiğini aktardı.

Ulcay, darbe girişiminin ardından birçok kurumda "temizlik" yapılmaya başlandığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Üniversite olarak Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının hem bize verdiği görev hem de sorumlu bir kimse olarak zaten yapmamız gerekeni, hemen cumartesi günü bütün senatoyu toplayarak bildiri alıp kamuoyuyla paylaştık. Pazar gününden itibaren de bu konuyla ilgili çalışmaya başladık. İsim listeleri üzerinde devletimizin bize emrettiği şekilde valilik ve ilgili kurumlarla çalışarak, belirlenmiş isimleri kesinleştirmeye çalışıyoruz. Muhtemelen pazartesi günü ilgili listeyi YÖK'e sunmuş olacağız. Zaten açığa alma bizim, görevden alma YÖK'ün yetkisinde. Biz elimizdeki tüm bilgi ve belgelerle belirlenen ve belirlenecek isimleri ileteceğiz. Büyük bir üniversiteyiz. Bu işlem, aşama aşama da yapılabilir. Biz de birinci aşamayı 5 Ağustos'tan önce bitirmiş olacağız. Bunun ikinci aşaması da devam edecek."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :