FETÖ’nün darbe girişimi

FETÖ’nün darbe girişimi

Türkiye’nin Astana Büyükelçisi Uyanık: - “Dost ve kardeş Kazakistan makamlarıyla da yakın işbirliği ve temas halindeyiz. Bu terör örgütünün uzandığı hangi kuruluş, hangi oluşumsa, onlara karşı tedbir alınması gerektiğini ve bunun Kazakistan’ın da menfaati

ASTANA (AA) - Türkiye’nin Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık, Kazakistan'da Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) bağlantılı tüm kuruluşlara karşı tedbir alınması gerektiğini, bunun Kazakistan'ın menfaatine olduğunu söyledi.

Uyanık, elçilik binasında düzenlendiği basın toplantısında 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişiminin Türkiye’de kamu düzenini ve demokrasiyi hedef aldığını belirtti.

Darbe girişiminin FETÖ’nün kök saldığı bütün ülkeler için bir uyarı olduğunun altını çizen Uyanık, “Bunun için herkesin dikkatle izlemesi ve gerekli tedbirleri almasını bekliyoruz. Youtube'daki videoda bu işin 30 sene önce nasıl planlandığını terör örgütünün başı açık açık söylüyor. Bunun herkesin gözünü açmasını bekliyoruz.” dedi.

Büyükelçi Uyanık, FETÖ uzantılarıyla mücadelede Türkiye’nin her türlü işbirliğine hazır olduğuna ifade ederek, “Dost ve kardeş Kazakistan makamlarıyla da yakın işbirliği ve temas halindeyiz. Onlarla da görüşmeler yapıyoruz. Bu terör örgütünün uzandığı hangi kuruluş, hangi oluşumsa, onlara karşı tedbir alınması gerektiğini ve bunun Kazakistan’ın da menfaati gereği olduğunu düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Terörizme karşı etkin bir şekilde mücadele edilebilmesi için uluslararası işbirliğinin artık her zamankinden daha öncelikli ihtiyaç haline geldiğine işaret eden Büyükelçi Uyanık, şunları kaydetti:

“Hükümetimizle, Türk milletiyle derhal dayanışma ve destek beyanında bulunan dost ve kardeş ülkelere teşekkür ediyoruz. Bu çerçevede Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev de dayanışma ve destek mesajı gönderen ilk liderler arasında yer alarak dostluğunu ve kardeşliğini bütün dünyaya tekrar göstermiştir. Bu vesileyle şükranlarımızı arz etmek istiyorum.”

Uyanık, bazı dost ülkelerin FETÖ’nün uzantılarına karşı derhal önlem almaya başladıklarını anımsatarak Türkiye’nin bu işbirliğini takdire şayan bulduğunu ifade etti.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler