FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Darbe girişimi sırasında İstanbul'da yaralanan üniversite öğrencisi İsmet Doğan, memleketi Gaziantep'in Nizip ilçesinde törenle karşılandı- İsmet Doğan: "Tek üzüntüm şehit olamamam. Temennim bugünden sonra ülke ve millet olarak daha güzel yerlere gelmek v

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'in Nizip ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında yaralanan ve İstanbul'daki tedavisinin ardından taburcu edilerek ilçeye gelen üniversite öğrencisi İsmet Doğan, otoban gişelerinde kurban kesilerek karşılandı.

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Saraçhane'de iki ayağından vurularak yaralanan Doğan (20), İstanbul'da kaldırıldığı hastanede tedavisinin ardından taburcu edildi.

Doğan'ın hava yoluyla Gaziantep'e, oradan da memleketi Nizip ilçesine geleceğini öğrenen Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, İsmet Doğan için otoban gişelerinde karşılama töreni düzenledi. 23, 24 ve 25’inci dönem Milletvekili Mehmet Sarı, AK Parti Nizip İlçe Başkanı Fatih Uzunaslan ve çok sayıda vatandaşın da iştirak ettiği törende kurban kesildi.

Daha sonra Akdoğan ve beraberindekiler, uzun araç konvoyu oluşturarak Doğan'ı İstasyon Mahallesi'ndeki evine götürdü.

Burada olay günü yaşadıklarını Belediye Başkanı Akdoğan'a anlatan İsmet Doğan, şehit olmadığı için çok üzüldüğünü ancak bu ülkenin kolay kazanılmadığını da darbecilere gösterdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatları üzerine sokağa çıktıklarını anlatan Doğan, şöyle konuştu:

''Arkadaşlarla birlikte önce abdest aldık, namazımızı kıldıktan sonra dışarıya çıkarak Vatan Caddesi üzerindeki diğer gruplarla birleştik. Biz aslında Emniyet Müdürlüğüne gidecektik ancak belediyenin kuşatıldığını öğrenince doğrudan Büyükşehir Belediyesine geçtik. En önde ben duruyordum. Belediyenin önünde barikat kuran askerler bizi gördüklerinde korktular ancak yine de üzerimize doğru rütbeli olduklarını öğrendiğimiz askerler tarafından ateş açıldı. O sırada gruptaki diğer vatandaşlara 'korkmayın, kaçmayın' dediğim sırada iki ayağımdan vuruldum ancak vurulduktan sonra beni bırakmadılar. Yerde kanlar içindeydim. Yaralı olmama rağmen bırakmadılar, sonradan iki bayanın gelmesi üzerine onlara 'yaralıyı alabilirsiniz' dediler. Onlar da beni bulunduğum yerden alarak hastaneye gitmemi sağladılar."

- "Tek üzüntüm şehit olamamam"

Kim olsa orada o anda aynı şeyi yaparak vatanını, devletini savunacağını belirten Doğan, şunları kaydetti:

''Bizim darbecilere karşı dik durmamız, onları püskürtmemiz bu ülkenin onlardan temizlenmesine vesile olu. O gün şunu anladık. Bu ülke bedel ödenmeden kazanılmadı. Bu ülkeyi korumak için bedel ödenmesi gerekiyordu. Diğer kardeşlerim şehit olarak bense gazi olarak ödedim. Zaten benim de tek üzüntüm şehit olamamam. Temennim bugünden sonra ülke ve millet olarak daha güzel yerlere gelmek ve daha güzel yarınlara kavuşmaktır.''

Belediye Başkanı Akdoğan da İsmet Doğan'ın Türkiye'nin, Nizip'in, ümmetin gururu olduğunu söyledi.

Fevzi Akdoğan, "Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızdan bir isteğim var. Nasıl ki bu FETÖ'cü terör örgütü içinde yer alan o subay ve astsubaylar, bizim polisimize, insanlarımıza kurşun sıkarak, bomba atarak şehit ettilerse onların da o kardeşlerimizin şehit edildikleri yerde vurularak öldürülmelerini istiyorum. Yani bu ümmete bu zalimliği yapanların karşılığını görmeleri gerekiyor." ifadesini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :