FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Ankara Kırmızı Et Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliği Başkanı Han: "Bu olayları fırsata çevirerek et fiyatlarının artacağını umanlar veya bekleyenler kesinlikle yanılırlar. Hem bakanlığımız, hem de birlikler olarak bu konuda her türlü tedbiri almış duru

ANKARA (AA) - Ankara Kırmızı Et Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliği Başkanı Adil Han, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili, "Bu olayları fırsata çevirerek et fiyatlarının artacağını umanlar veya bekleyenler kesinlikle yanılırlar. Hem bakanlığımız, hem de birlikler olarak bu konuda her türlü tedbiri almış durumdayız." dedi.

Han, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'ye ve millete karşı yapılan darbe girişimini lanetlediklerini söyledi.

Halkın iradesi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi tanımadıklarını vurgulayan Han, "Millet iradesi ve devlet kurumlarının takdire şayan dayanışması sonucu halkın iradesine karşı yapılmış gayrimeşru ve hainlik boyutundaki girişim, çok şükür amacına ulaşamayarak bertaraf edildi. Birlik olarak devlet, millet ve demokrasimizin yanındayız. Bu nedenle ilk günden beri 2 bin 200 üyemizle dönüşümlü olarak meydanları boş bırakmadık." diye konuştu.

Adil Han, Kızılay Meydanı ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara kavurma dağıtımı yaptıklarını dile getirerek, tüm üyelere teşekkür etti.

Darbe girişiminin et ve kurbanlık fiyatlarını etkilememesi konusunda tüm önlemlerin alındığına dikkati çeken Han, şunları kaydetti:

"Sadece Ankara'da kurbanlık 100 bin büyükbaş hayvan bulunmaktadır. Diğer illerden gelecek kurbanlıklar ve küçükbaş hayvan bu rakamın dışındadır. Bunun yanında tüm üyelerimizin çiftlikleri besilik hayvanlarla yüzde 95'in üzerinde dolu bulunmaktadır. Vatandaşlarımızdan bu konuda oluşturulabilecek spekülasyonlara inanmamalarını önemle rica ediyoruz. Bu olayları fırsata çevirerek et fiyatlarının artacağını umanlar veya bekleyenler kesinlikle yanılırlar. Hem bakanlığımız, hem de birlikler olarak bu konuda her türlü tedbiri almış durumdayız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :