FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Kocaeli Valisi Güzeloğlu:- "15 Temmuz 2016'dan bu yana tüm kurumlarımızı ihtiva edecek şekilde toplam bin 20 personel görevden uzaklaştırılmıştır. Bu personellerden asker, sivil, yerel yönetim, üniversite, kamu görevlileri, adli personel dahil olmak üzere

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, "15 Temmuz 2016'dan bu yana tüm kurumlarımızı ihtiva edecek şekilde toplam bin 20 personel görevden uzaklaştırılmıştır. Bu personellerden asker, sivil, yerel yönetim, üniversite, kamu görevlileri, adli personel dahil olmak üzere 186'sı gözaltına alınmış, 93'ü tutuklanmıştır." dedi.

Güzeloğlu, düzenlediği basın toplantısında, darbe girişiminin karşısında duran ve demokrasiye sahip çıkan vatandaşlara teşekkür etti.

Darbe girişimi sorumlularının tespit edilerek hukuk önüne çıkarılmaya başlandığını ifade eden Güzeloğlu, Türk milleti ve devletinin geleceğe kararlı yürüyüşünü engellemek isteyen hain teşebbüsün fail ve destekçilerini lanetledi.

Güzeloğlu, darbecilerin milletin vicdanında sonsuza kadar zelil bir yerde bulunacağını dile getirerek, "Bu hareketin önünde duran, aşılmaz sıra dağlar gibi halkın iradesini temsil ederek buna engel olan, bu millete yöneltilen tankın önünde durarak şehit olan demokrasi şehitlerini rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun. Onlar da milletin nezdinde hep hayırla anılacaklar. Şehitlerden ikisi de Kocaeli'nin yiğit evladıydı." diye konuştu.

- "15 Temmuz, Türk milletinin dik duruşunun adıdır"

Darbe girişiminin olduğu akşamdan itibaren sokağa çıkarak darbe girişimini engelleyen vatandaşlara teşekkür eden Güzeloğlu, tüm ilçelerde demokrasi nöbetlerinin her yaştan insanın katılımıyla sürdüğünü dile getirdi.

Güzeloğlu, demokrasi nöbetleri ve ortaya konulan algının geleceğe sahip çıkmak anlamı taşıdığını belirterek, "15 Temmuz, demokrasi ve demokrasiye dönük bütün değerlerin sahiplenildiği büyük bir günün adıdır. Tanklara, uçaklara, silaha, mermiye ve hain çeteye karşı Türk milletinin dik duruşunun adıdır. Kocaeli'de bu süreçte bütün ferdiyle aynı duruşu sergiledi. Kentimizde de tam kararlılıkla benim başkanlığımda bütün birimlerle kararlı tavır sergilendi." ifadesini kullandı.

Türkiye'de olağanüstü hal (OHAL) kararının devlete karşı olan hainlere yönelik alındığını vurgulayan Güzeloğlu, OHAL'in insanların hürriyet ve yaşam hakkını etkilemeyeceğini söyledi.

Güzeloğlu, kent merkezi ve ilçelerde OHAL bürolarının oluşturulduğunu, buraların 24 saat esasına göre çalışacağını aktararak, kendi açıklamalarının dışındakilere itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi.

- "Bin 20 personel görevden uzaklaştırıldı"

Kocaeli'de OHAL Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname çerçevesinde çalışmaların sürdüğünü anlatan Güzeloğlu, şöyle devam etti:

"15 Temmuz 2016'dan bu yana tüm kurumlarımızı ihtiva edecek şekilde toplam bin 20 personel görevden uzaklaştırılmıştır. Bu personellerden asker, sivil, yerel yönetim, üniversite, kamu görevlileri, adli personel dahil olmak üzere 186'sı gözaltına alınmış, 93'ü tutuklanmıştır. Bu süreç yargı organlarının gözetimi ve yetkisinde sürüyor. Bu konudaki değişen bilgiler eş zamanlı OHAL bürosunca verilmektedir. İl genelinde Milli Eğitim Müdürlüğümüz sürecinde yapılan işlemlerde şu anda toplam 544 eğitimci, bakanlık onayıyla görevden uzaklaştırılmış, bu süreçte hem yönetici hem de eğitici personelin görevleri sonlandırılmıştır. Özel kurum olarak il genelinde çalışma lisansı iptal edilen 45 kurum bulunmaktadır. Bu 45 kurumun 4 bin 925 personelinin de çalışma lisansı iptal edilmiştir. İl genelinde 21 özel okul ve 19 özel dershanenin faaliyeti sonlandırılmıştır."

- "Holdinglere ait kaçırılan bilgiler ele geçirildi"

Bu kurumların mal varlıklarının hazineye devredildiği, taşınır mallarına da el konulduğu bilgisini veren Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"Faaliyette bulundukları arsa ve binalar kendi kurum mülkiyetindeyse hazine adına defterdarlığımızca bugün itibariyle işlemleri tamamlanmıştır. Kiralık devam edenlerde de faaliyet men edilmiş, taşınır mallar yediemine alınarak teslim alınmıştır. Kurumların bazılarında bu terör örgütünün ve uzantılarının değişik illerdeki çeşitli holding ve işlemlerine ilişkin kaçırılan, saklandığı düşünülen bilgiler de ele geçirildi. Adli kurumlara teslim edilmiştir. İlimizdeki 11 özel yurt bu anlamda kapatılmıştır. İlimizde terör örgütü ve darbe kalkışması bağlantılı 14 derneği, bir sendika ve 1 vakfın da faaliyetleri sonlandırılmıştır."

Güzeloğlu, bir gazetecinin "Darbecilerin şehirdeki kurum müdürlerini arayarak kendi taraflarına çekmeye çalıştıkları söyleniyor, Kocaeli'de aranan oldu mu?" sorusunu ise "Hayır Kocaeli'de böyle bir şey gerçekleşmedi. İl Jandarma Komutanımız ve Garnizon Komutanımız devletine bağlılığını, hükümet ve benim emrimde olduğunu beyan ederek bir tavır koydular. Ama tabi hem jandarma ve hem de garnizonda tutuklananlar var." şeklinde yanıtladı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :