FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Birlik Vakfı:- "Milleti birbirine düşürme, tamamlayamadıkları hesaplarını başka hile ve desiselerle yeniden harekete geçirme konusunda olası girişimlere karşı hepimizin müteyakkız olması gerekmektedir. Şimdi, inanış, düşünce ve yaklaşım fark

ANKARA (AA) - Birlik Vakfı Kurucular Kurulu Olağanüstü Toplantısı Sonuç Bildirisinde, "Milleti birbirine düşürme, tamamlayamadıkları hesaplarını başka hile ve desiselerle yeniden harekete geçirme konusunda olası girişimlere karşı hepimizin müteyakkız olması gerekmektedir. Şimdi, inanış, düşünce ve yaklaşım farklılıklarını bir tarafa bırakarak, milletin birbirine kenetlenme zamanıdır." ifadeleri kullanıldı.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, Kurucular Kurulu darbe girişimi sonrası olağanüstü durumları değerlendirmek üzere toplandı ve sonuç bildirisi yayınlandı.

Bildiride, 15 Temmuz'da millet, devlet ve ülkenin çok büyük bir suikasta maruz kaldığına işaret edilen bildiride, milletin, FETÖ/PDY yapılanması olarak adlandırılan isyancıların, önce Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesini ele geçirme, ardından seçilmiş Cumhurbaşkanı ve hükümeti görevden uzaklaştırma, parlamentoyu feshetme, emniyet güçlerini etkisiz hale getirme ve bunun sonucunda anayasal düzeni askıya alarak yönetime el koyma girişiminin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TSK, emniyet, siyaset kurumu, medya, meşru idare, STK'ların direniş ve çağrılarıyla, feraset, cesaret ve kararlılıkla önlendiği anımsatıldı.

Milletin bu saldırı karşısında yek vücut olduğu, göğsünü siper ederek bu hain kalkışmaya "dur" dediği ifade edilen bildiride, şehitlere rahmet ve gazilere şifa dileğinde bulunuldu.

Haince suikast ve saldırıya hedef olan Erdoğan'a, hükümet, Meclis ve üyelerine, Genelkurmay Başkan Hulusi Akar ve komuta kademesine, güvenlik güçlerine geçmiş olsun temennisinde bulunulan bildiride, şunlar kaydedildi:

"Milletimizin ve devletimizin varlık ve bekasına kast edenler, karşılarında minarelerimizden yükselen sala seslerini ve onun maneviyatı etrafından kenetlenen milletimizi bulmuşlardır. Uzun bir hazırlıktan sonra devreye sokulan bu hunhar projenin akamete uğramış olması bizi asla rehavete düşürmemelidir. Önümüzdeki süreç; milletçe hepimiz için azami dikkat gerektiren bir süreçtir. Milleti birbirine düşürme, tamamlayamadıkları hesaplarını başka hile ve desiselerle yeniden harekete geçirme konusunda olası girişimlere karşı hepimizin müteyakkız olması gerekmektedir. Şimdi, inanış, düşünce ve yaklaşım farklılıklarını bir tarafa bırakarak milletin birbirine kenetlenme zamanıdır. Hep birlikte, milletin hak ve hukukuna, milli iradeye, özgürlüklere, demokrasiye ve ülkemizin maddi ve manevi bütün kazanımlarına birlikte sahip çıkma zamanıdır. Hiç şüphesiz milletimizin ve devletimizin bekasına yönelmiş, hukukuna tecavüz etmiş bu ihanet hareketine karşı yapılan milletin soylu direnişi, büyük tarihimizde, şanlı yerini alacaktır. Birlik Vakfı, millet ve devlet varlığımızı, milli birliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi bütün menfaatlerin üstünde tutarak, 'geleceğin teminatı olan insanımızın inançlı, vatansever, kültürlü ilmi seviyesi yüksek, çağdaş bilimsel ve teknolojik bilgilere sahip birer şahsiyet olmalarını sağlamak ve milletimizin birlik ve huzur içinde kalkınma ve gelişmesine katkıda bulunmak' olan gayesi doğrultusunda hizmet etmeye devam edecektir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler