FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

KOÜ Rektörü Prof. Dr. Hülagü, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Küçük'ü ziyaret etti- Prof. Dr. Hülagü: - "Hassas döneme girdik, devletimizin, milletimizin bekasına göz diken hain saldırılar ister asker ister sivil veya akademisyen olsun, bunların devlet için

KOCAELİ (AA) - Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, "Hassas döneme girdik, devletimizin, milletimizin bekasına göz diken hain saldırılar ister asker ister sivil veya akademisyen olsun, bunların devlet içinde barınmasına izin vermemiz mümkün değil." dedi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük'ü ziyaret eden Hülagü, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Prof. Dr. Hülagü, üniversitede izleyecekleri hukuki yolu Küçük'e danıştıklarını kaydederek, kurumda incelemelerin hassas ve ayrıntılı şekilde sürdüğünü ifade etti.

Elde müspet delil olmadan bir şey söylemenin doğru olmadığını dile getiren Hülagü, "Gerek emniyet gerekse üniversitenin idari yönetimindeki arkadaşlarla inceleme yapılıyor. Bunun sonucunda gereken adımları atacağız." diye konuştu.

- "Üniversite, FETÖ üyesi akademisyenlerden temizlenecek"

Üniversitedeki bütün dekanların istifa dilekçelerini verdiğini hatırlatan Hülagü, şöyle konuştu:

"Ama izinde olanlar vardı onlar da telefonla istifayı verdiklerini belirttiler. Rektörün uhdesinde toplanmış oldu dekanlık yetkileri ama bugün, sanırım tekrar bir görevlendirme yapılacak. Dekanların ataması YÖK, yüksekokul ve enstitü müdürleri de rektör tarafından atanıyor. Onları da oradan gelen talimat doğrultusunda görevden almıştık. Tekrardan görevlendirmeler devam ediyor. Hassas döneme girdik, devletimizin, milletimizin bekasına göz diken hain saldırılar ister asker ister sivil veya akademisyen olsun, bunların devlet içinde barınmasına izin vermemiz mümkün değil."

Prof. Dr. Hülagü, hukuk çerçevesinin dışına çıkmamak için Başsavcı Küçük ile değerlendirme yaptıklarını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Üniversitedeki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi akademisyenler temizlenecektir. O konuda kimsenin tereddüdü olmasın. Bilgi kirliliği ve cadı avı şeklinde yapılmaması lazım. Bunun için hassasiyet gösteriyoruz. Gerek emniyet, gerekse diğer kurumlarla ayrıntılı görevlendirip ona göre işlem yapacağız. Ona çok dikkat ediyoruz. Öğretim üyesine bu yönde bir işlem yaptığınız zaman mutlaka onun da haklarını gözetmeniz gerekiyor. Haksız yere olursa bu kabul edilemez fakat devletin, milletin bekasına, milli iradeye yapılmış hiçbir şeyin hoş görülmesi mümkün değildir. Bunun mutlaka gereği yapılacaktır."

FETÖ'nün darbe girişimi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :