FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

PARİS (AA) - Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği, Türk ve Fransız basın mensupları için FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi.Türkiye'nin...

PARİS (AA) - Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği, Türk ve Fransız basın mensupları için FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, Paris Büyükelçiliğindeki toplantıda yaptığı konuşmada, FETÖ'nün devlet imkanlarını kullanarak halka ateş açtığını söyledi.

Darbe girişimiyle ilgili görüntüleri de paylaşan Akil, FETÖ'nün devletteki yapılanmasının 1970'li yıllara dayandığını belirterek, örgütün kalkışmayı, Yüksek Askeri Şura'da yapılması beklenen ''temizlik'' öncesi başlattığına dikkati çekti.

Darbe girişimine ilişkin hukuk çerçevesinde yapılan görevden alma ve gözaltı işlemlerinin devam ettiğini belirten Akil, hukuki süreçte FETÖ'ye mensup olmadığını kanıtlayan kişilerin aklanacağını söyledi.

Bazı medya organlarında Türkiye'de muhalefete yönelik bir temizlik olduğuna dair iddiaların asılsız olduğuna işaret eden Akil, muhalefet partilerinin de devletteki kadroların FETÖ'den temizlenmesi gerektiği konusunda hükümetle hemfikir olduğunu vurguladı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler