FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Mersin'de darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyede ifade verdikten sonra serbest bırakılan MHP'li Anamur Belediye Başkanı Türe, partisince İl Disiplin Kuruluna sevk edildi

MERSİN (AA) - MHP Mersin İl Başkanı Sebahattin Kılıç, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe'nin tedbirli olarak İl Disiplin Kuruluna sevk edildiğini bildirdi.

Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türe'ye yönelik kabul edemeyecekleri bir suç isnat edildiğini belirterek, "Sayın Türe'nin yanındayız ancak partimizi töhmet altında bırakacak suçlamalara meydan vermemek ve sürdürülen davanın selameti açısından parti tüzüğümüz gereğince kendisini tedbirli olarak İl Disiplin Kuruluna sevk ettik." dedi.

Türe hakkında kesin bir suç kanısına varılmadığını vurgulayan Kılıç, "Biz, Mehmet Türe'nin suçunu kabul etmiş değiliz. Sadece partimize yönelik haksız iddialara fırsat doğmasını istemedik. Partimizde bu tür durumlar daha önce de yaşandı. Yargıda aklanıp gelen partililerimiz yine başımızın tacı oldular." ifadesini kullandı.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler