FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Türk Kızılayı, bölücü terör örgütü FETÖ mensuplarınca yapılan darbe girişimini kınadı- Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık:- "148 yıllık geçmişi ve 'Güçlü Türkiye Güçlü Kızılay' inancına ve hedefine sahip kadrolarımızla bağımsızlık ve egemenliğimizi koruyac

İSTANBUL (AA) - Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Kızılay kadrolarıyla bağımsızlık ve egemenliği koruyarak, milletin egemenliğini ortadan kaldırmaya yönelik her türlü harekete karşı, tüm varlıklarıyla karşı koyacaklarına milletin huzurunda söz verdiklerini bildirdi.

Kınık, Maltepe'deki Kızılay hizmet binasında düzenlenen basın toplantısında, 15 Temmuz gecesi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, Türk Kızılayı Yönetim Kurulu tarafından bildiri hazırlandığını ifade etti.

Bildiriyi okuyan Kınık, "Yüce milletimize bildiririz ki biz Kızılaycılar olarak, Anayasanın 6. maddesinin ruhunu sonuna kadar koruyacağız. Egemenliği milletin elinden almaya çalışan hiçbir güce boyun eğmeyeceğiz." dedi.

Kınık, Kızılay olarak kurulduğu 1868 yılından bugüne kadar hep milletin ve onun iradesinin yanında olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Birinci Dünya Savaşında milletimizin istikbalini kurtarmak için 7 cephede 9 ordu, 14 kolordu ile çarpışan 3 milyonu aşkın kahraman Mehmetçiğimizin, Kurtuluş Savaşında milletimizin istiklali için mücadele eden yüz binlerce Kuvva-i Milliyecinin ve Kıbrıs Harekatında barış için adaya çıkan Silahlı Kuvvetlerimizin yanında saf tuttuk. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri kışlalarını Peygamber ocağı olarak bildik, oradaki evlatlarımızın bu ülkenin istiklalini, namusunu koruyacağına hep inandık. Milletimizle et ve tırnak gibi kaynaşmış olmanın bilinciyle, milletimizin iradesinin hilafına hareket eden her türlü girişimin ve tehdidin karşısında saf tuttuk. Bu nedenledir ki tüzüğümüzde milli egemenliğimizin en üst temsilcisi sıfatıyla, Cumhurbaşkanımızı, Fahri Genel Başkanımız olarak tüm dünyaya ilan ettik."

- "Kızılay olarak hep hazır bekliyoruz"

Kızılaycılar olarak milli egemenliğin ne kadar kıymetli bir hazine, istikrarın değerinin ne kadar büyük olduğunu, dünyanın dört bir yanında yürüttükleri insani yardım çalışmalarında tecrübe ettiklerini vurgulayan Kınık, şöyle devam etti:

"İşgalden, iç savaştan, toplumunun iradesini hiçe sayan rejimlerden bizar olmuş topraklarda, toplumların köleleştirildiklerine ve sömürüldüklerine şahitlik ettik. Ulusal ve uluslararası yasal çerçevesi ile toplumsal dayanıklılığı ve direnci arttırma görevi olan Kızılay, direniş ve nöbetin olduğu tüm meydan cadde ve sokaklarda milletimize destek sağlamıştır. Gazilerimize kan temin etmiş, şehit yakınlarının ise hastane ve adli tıp önlerinde ellerini tutarak, 'Yalnız değilsiniz' demiştir."

Kınık, Kızılay'ın, ülkenin benzer acılar yaşamaması için 6 bini aşkın çalışanı, 700'e yakın şubesi, yüz binlerce gönüllüsüyle 81 il ve 957 ilçede hep hazır beklediklerini vurgulayarak, bildirideki şu ifadeleri aktardı:

"15 Temmuzda terörist bir cuntanın ülkemize biçmeye çalıştığı esaret gömleğini yırtmak için de alanlardaki yerimizi aldık. Fahri Başkanımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın nezdinde, millet iradesinin yenilgiye uğratılamaması için safımızı tereddütsüz o an belirledik. Ankara Küçük Esat Şube Başkanımız Serhat Önder'i, cuntacıların hedeflerinden biri olan Genelkurmay Başkanlığımızı ailesi ile birlikte korurken şehit verdik ve onun adını, milletimizin yanında yer alırken daha önce verdiğimiz on binlerce Kızılay şehidimizin yanına yazdık. Ancak düşman içimizden vurunca, acımız ve öfkemiz hepsinden büyük oldu. Acımızı bağrımıza basıp, demokrasi nöbeti tutan büyük milletimizin bulunduğu her yerde tüm imkanlarımızla nöbet yerlerimize koştuk. Şimdi alanlarda biz Kızılaycıların tamamı şehit edilmeden, bu ülkede milli iradenin çiğnenemeyeceğine olan yeminimizi tazeliyoruz."

Darbe girişimi sırasında mücadele eden emniyet güçlerine, Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatansever evlatlarına ve en çok da millete, ülkenin geleceğine vurulmak istenen prangayı canları pahasına parçaladıkları için şükranlarını dile getiren Kınık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, teslimiyeti değil direnmeyi seçerek milletin geleceğini karanlık ellere teslim etmeyen tüm siyasi ve bürokratik kadrolara teşekkür etti.

Kınık, "148 yıllık geçmişi ve 'Güçlü Türkiye Güçlü Kızılay' inancına ve hedefine sahip kadrolarımızla, bağımsızlık ve egemenliğimizi koruyacağımıza, milletimizin egemenliğini ortadan kaldırmaya yönelik her türlü harekete karşı tüm varlığımızla karşı koyacağımıza yüce milletimizin huzurunda söz veririz." değerlendirmesinde bulundu.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler