FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Bursa'nın İnegöl ilçesinde gözaltına alınan Adana Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Atilla Demir ile 2 asker, adliyeye sevk edildi

ADANA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında Bursa'nın İnegöl ilçesinde yakalanan Adana İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Atilla Demir ile rütbeli 2 asker, adliyeye sevk edildi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından önceki gün İl Jandarma Komutanlığında cumhuriyet başsavcı vekilleri ile cumhuriyet savcılarınca yapılan arama ve incelemenin ardından darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla haklarında yakalama kararı çıkarılan askerlerden Binbaşı Atilla Demir'in Bursa'nın İnegöl ilçesine gideceği bilgisi alındı.

Bunun üzerine ilçe emniyet müdürlüğüne bilgi verildi. MOBESE görüntülerinden ilçeye giriş yaptığı tespit edilen Demir'in içinde bulunduğu otomobil, Hikmet Şahin Kavşağı'nda durduruldu ve araçtaki 3 kişi yakalandı.

Sivil kıyafetli olan Demir gözaltına alınarak yakalama kararı çıkartılan Adana'ya getirildi. Yanındaki kişiler hakkında ise arama kararı bulunmadığı öğrenildi.

Bu arada, soruşturma kapsamında yakalama kararı bulunan biri yarbay olan rütbeli 2 asker daha gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından Adli Tıp Biriminde sağlık kontrolünden geçirilen Demir ile 2 asker, daha sonra adliyeye sevk edildi.

Zanlıların sorgusuna başlanırken, Adana İl Jandarma Komutanlığındaki incelemelerin devam ettiği belirtildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :