FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

İnegöl ilçesinde çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 4 hakim ve savcı hakkında, bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu tutuklama kararı verildi

BURSA (AA) - Bursa'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, İnegöl ilçesinde çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 4 hakim ve savcı hakkında, bir üst mahkemeye yapılan itiraz sonucu tutuklama kararı verildi.

Alınan bilgiye göre, İnegöl Cumhuriyet Savcılığı, çıkarıldıkları mahkemece 4 hakim ve savcının adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından, bir üst mahkeme olan Bursa 4. Sulh Ceza Hakimliğine itirazda bulundu.

Bunun üzerine söz konusu hakim ve savcılar hakkında tutuklama kararı verildi. Şüphelilerin, polis tarafından arandığı belirtildi.

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) talimatı üzerine Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, 63 hakim ve savcı hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilerden 49'unu gözaltına almış, adliyeye sevk edilen 37 kişiden 24'ü tutuklanmış, 13'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Bu arada, soruşturma kapsamında, gözaltındaki 2 kişinin emniyetteki işlemleri sürerken, haklarında yakalama kararı bulunan 14 hakim ve savcı ise aranıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler