FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmasına karar verilen eski HSYK 1. Daire Başkanı ve Anadolu hakimi İbrahim Okur'un savcılık sorgusunun detayları ortaya

İSTANBUL (AA) - Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanmasına karar verilen eski HSYK 1. Daire Başkanı ve Anadolu hakimi İbrahim Okur'un, savcılık sorgusunun detayları ortaya çıktı.

HSYK tarafından FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Anadolu Adalet Sarayı'nda görevli 39 savcı ve 71 hakim hakkında gözaltı kararı alındı.

Bu kapsamda gözaltına alınan ve çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliğince ''silahlı terör örgütüne üye olma'' ve ''cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs'' suçlarından tutuklanmasına karar verilen Okur'un, cumhuriyet savcısınca alınan ifadesinde, "cemaatle geçmişten bugüne kadar hiçbir bağlantısının olmadığını" savunduğu öğrenildi.

Öğrencilik yıllarında İzmir'de gecekondu olarak değerlendirilecek bir evde kaldığını belirten Okur, ifadesinde şunları kaydetti:

"Meslek hayatına başladıktan sonra da o dönemki cemaatle herhangi bir organik ilişkim olmamıştır. Meslektaşlarımız arasında bulunan ve cemaatçi olduğu iddia edilen kişilerle olan irtibatım da diğer meslektaşlarımla olduğu kadardır. Görev yaptığım dönem içerisinde hiçbir zaman gerek Fetullah Gülen'den doğrudan veya dolaylı olarak veya hiçbir kimseden emir ve talimat almadım. Meslektaşlarımdan gelen talepleri uygunluk derecesine göre değerlendirme yapıyordum. Bu kapsamda, yasa ve yönetmeliklere aykırı hiçbir imza atmadım ve oy kullanmadım. Son HSYK seçimlerinde aldığım oy miktarı bunu göstermektedir. Cemaate 7 Şubat krizinden sonra ciddi anlamda tavır aldım. Bunu çeşitli şekillerde de kamuoyuna ilettim. Yanlış davranışları kamuoyuna ilettim."

Suçlamaları kabul etmediğini aktaran Okur'un ifadesinde ayrıca, "Darbe girişiminde bulunabilecek kişilerle hiçbir şekilde organik ve inorganik bağlantım yoktur. 15 Temmuz gecesi internet açıldığında sosyal medya hesaplarından 01.00 sıralarında kalkışmayı yapanların yargılanması gerektiği ve bu harekete karşı olduğumu beyan eden açıklamalarım olmuştur." savunmasında bulunduğu belirtildi.

Okur'un hakkındaki müsnet suçlamayla ilgili somut iddiaların ortaya konması halinde ayrıca savunmada bulunacağını söylediği öğrenildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :