FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin görüşmelerin, TBMM Genel Kurulu'nda önümüzdeki hafta yapılacağını açıkladı

TBMM (AA) - COŞKUN ERGÜL - AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına yönelik görüşmelerin, TBMM Genel Kurulu'nda önümüzdeki hafta yapılacağını bildirdi.

Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbecilerin Meclise yönelik saldırılarının aynı zamanda millet iradesine karşı bir kalkışma olduğunu belirtti.

Naci Bostancı, "Bir çok yere saldırıda bulundular ama Meclis kritik önemdeki yerlerin en başında geliyor. Bütün millete saldıramayacaklarına göre, onun sembolik makamına yaptıkları saldırılarla, kendi iradelerini dayatmaya kalktılar. Böyle bir girişimi, Meclisin soruşturması kadar rasyonel bir şey olmaz. Elbette Meclis bir komisyon kurarak bunu soruşturacaktır." dedi.

Diğer partilerle bu konuya ilişkin gereken müzakereleri yaptıklarını ifade eden Bostancı, Mecliste bulunan bütün partilerin, bu darbe girişiminin araştırılmasına yönelik araştırma önergelerini verdiklerini kaydetti.

Bostancı, "Haftaya görüşmelerini yapacağız ve Araştırma Komisyonunu kuracağız." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler