FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Mersin'de görevlerinden uzaklaştırılan 349 kamu personelinden 95'i gözaltına alındı

MERSİN (AA) - Mersin'de, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında 349 kamu personelinin görevden uzaklaştırılıp, bunlardan 95'inin gözaltına alındığı bildirildi.

Valilik internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz günü gerçekleşen anayasal düzeni yıkmaya yönelik kalkışmanın sonucu darbeye teşebbüs etmekten Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan dahil 6 askeri personelin yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi.

Bu kapsamda çeşitli rütbelerde 257 emniyet mensubunun görevden uzaklaştırılıp, 14 emniyet mensubunun ise gözaltına alındığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Adli yargı mensuplarından 75 hakim ve savcı görevlerinden uzaklaştırılmış, bunlardan 11’i tutuklanmıştır. Valiliğimizde görev yapan 6 vali yardımcısı ile İl Jandarma Komutanlığında görev yapan 3 personel görevden uzaklaştırılmıştır. İlimizde toplam olarak 349 kamu personeli görevinden uzaklaştırılmış, bunlardan 95’i gözaltına alınmıştır. Bu personelden 13 tanesi hakkında tutuklama kararı alınmış, diğerleriyle ilgili olarak adli ve idari soruşturma sürdürülmektedir."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :