FETÖ’nün darbe girişimi

FETÖ’nün darbe girişimi

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Çoban, belediye hoparlörlerinden halkı Anıtpark önündeki Cumhuriyet Meydanı’na toplanmaya davet etti - Çoban:"Birinci kahramanımız Türkiye halkıdır. Çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle her siyasi görüşten

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının darbe girişimine tepki göstermek ve sokakları boş bırakmamak için vatandaşlara belediye hoparlörlerinden çağrıda bulundu.

Çoban, vatandaşlara seslendiği konuşmada, "Sizleri Türk bayrakları ile darbecilere karşı, millet iradesinin gücünü göstermek amacıyla, Cumhuriyet Meydanı’na, aileniz, komşularınızla birlikte yerinizi almaya davet ediyorum. Destekleriniz için teşekkürler Afyon, teşekkürler Türkiye." dedi.

Daha sonra gazetecilere açıklama yapan Çoban, bir avuç çapulcunun darbe girişiminin, dünyada eşine az rastlanır şekilde, sivil halkın iradesinin gücüyle engellendiğini söyledi.

Darbenin önlenmesinde milletin ortaya koyduğu iradenin önemine dikkati çeken Çoban, şunları kaydetti:

"Birinci kahramanımız Türkiye halkıdır. Çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle her siyasi görüşten insanlar, darbecilerin, tankın karşısında durarak, füzenin karşısında göğsünü açarak, araçların gitmesini engelleyerek, sivil halkımız darbeye karşı tavrını ortaya koymuştur. Cumhurbaşkanımız da halkın meydanlardan ayrılmamasını özellikle istemiştir. Ben de Cumhurbaşkanımızın bu çağrısını belediye hoparlörlerinden anons ederek, konunun ne denli önemli olduğuna işaret ettim. Tehlike tamamen ortadan kalkıncaya kadar, gündüz işimize devam edelim, geceleri de meydanlardan ayrılmayalım. Bu çağrı geçerliliğini korumaktadır. Büyük ihtimalle bu hafta da meydanlardan ayrılmayacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler