FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz: "Biz demokrasiden yana tavır aldık, demokrasiyi savunduk. Bundan sonra hükümet daha kapsayıcı, daha uzlaşmacı, bütün muhalefeti içine alacak bir anlayışla hareket ederse, toplumdaki bölünmüşlük, parçalanmışlık da gideri

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin, "Biz demokrasiden yana tavır aldık, demokrasiyi savunduk. Bundan sonra hükümet daha kapsayıcı, daha uzlaşmacı, bütün muhalefeti içine alacak bir anlayışla hareket ederse, toplumdaki bölünmüşlük, parçalanmışlık da giderilmiş olur." dedi.

Yılmaz, darbe girişimine ilişkin, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Girişimin olduğu gece CHP'nin "Dış Politika Strateji Belgesi"ni açıklamak üzere Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul'a uçtuklarını anlatan Yılmaz, "Uçak Atatürk Havalimanı'na indiği andan itibaren bizi hemen 'darbe oluyor' diye uyardılar. Sayın Genel Başkanımızın yanında Hayati Yazıcı Bey oturuyordu. Genel Başkanımız hemen orada 'biz darbelere karşıyız' dedi." ifadesini kullandı.

Gidecekleri noktaya ulaştıktan sonra da Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun televizyonlara bağlanarak, "darbeyi kınadıklarını ve bunu asla savunmayacaklarını" söylediğini aktaran Yılmaz, şöyle konuştu:

"Demokrasiyi desteklediğimizi, bunu yanlış bulduğumuzu açıkladı. Ben de keza ilk televizyona bağlanan ve bunu kınayan kişilerdenim. Biz bu hükümetin bütün defolarına, eksiklerine rağmen ki biz onu en sert şekilde eleştiriyoruz, Türkiye'de darbenin olması daha kötü bir şeydir ve bunu kesinlikle kabul etmeyiz. Hiçbir suretle, ne olursa olsun canımız pahasına darbenin karşısında oluruz. Ancak, bu darbe girişiminde bizim gösterdiğimiz hassasiyetin doğru anlaşılması gerekiyor. Biz demokrasiden yana tavır aldık, demokrasiyi savunduk. Bundan sonra hükümet daha kapsayıcı, daha uzlaşmacı, bütün muhalefeti içine alacak bir anlayışla hareket ederse, toplumdaki bölünmüşlük, parçalanmışlık da giderilmiş olur. Daha sağduyulu, daha sorumlu haraket edilmesi bundan sonraki sürecin yönetimi açısından yarar sağlar."

- "Yaptığımız bir iyilik değil, demokrasiye sahip çıkma zorunluluğu"

"CHP'nin verdiği destek acaba hatırlanacak mı?" şeklinde kendilerine sorulduğunu ifade eden Yılmaz, "Hatırlansın, hatırlanmasın. Biz sonuçta görevimizi yaptık ve yapmaya da devam ederiz. Bu bizim AKP'ye yapmış olduğumuz bir iyilik değil, demokrasiye sahip çıkma zorunluluğumuz. Ancak AKP'nin de bunu iyi anlaması gerekir." dedi.

Öztürk Yılmaz, böyle bir dönemde herkesin toplumda kutuplaşma yaratacak söylem ve eylemlerden kaçınması gerektiğini bildirdi.

"Darbeye karşı çıktık diye takdir edilmeyi beklemiyoruz. Bu zaten bizim görevimiz." açıklamasında da bulunan Yılmaz, idam cezasının geri getirilmesi tartışmalarına da değindi.

Yılmaz, şunları kaydetti:

"Şu anda idam konusuyla ilgili daha henüz somut bir şey yok. Bu konunun muhatabı hükümet. Hükümet bu konuyu dillendirir, getirecekse o getirir. Biz şahsen olayın sıcaklığında, daha olayın yaraları kapanmadan bu tür fikirlerin gündeme gelmesini anlayabiliyoruz. Ancak bunun daha serin kanlı bir biçimde değerlendirilmesi gerektiğini de düşünüyoruz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler