FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimine karşı Ankara'ya takviye güç olarak gitmek üzere yola çıkan İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerini engelleyen Polatlı Topçu ve Füze Okulu Komutanlığında görevli 102 askerin de gözaltına alındığı bildirildi - Eskişehir'de, FETÖ'nün darbe

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'den, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu gün Ankara'ya takviye güç olarak gitmek üzere yola çıkan İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerini engelleyen Polatlı Topçu ve Füze Okulu Komutanlığında görevli 102 askerin de gözaltına alındığı öğrenildi.

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ'nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi, buna karşı mücadele başlattı. Tüm emniyet personeline telsiz anonsuyla bu darbeye karşı topyekun mücadelede bulunulması ve hiçbir şekilde silah teslim edilmemesi konusunda emir verildi.

İl Emniyet Müdürlüğünün darbe girişimine karşı mücadelesine, İl Jandarma Komutanlığı da destek verdi. İl Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği yaparak darbecilere karşı çıkan jandarma birlikleri kışlalarında kaldı. Bunun yanı sıra aynı gece Ankara'ya 100 kadar emniyet personeli takviye olarak gönderildi. Bu takviye kuvvetlerin, Ankara'nın Polatlı ilçesinde bulunan Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı birlikleri tarafından yolu kesildi ve Ankara yönüne geçmesine izin verilmedi.

Polatlı Emniyet Müdürlüğü ile Ankara'ya takviye kuvvet olarak giden Eskişehir Emniyet Müdürlüğü personelinin birlikte verdiği mücadele sonucu yolu kesen Polatlı Topçu ve Füze Okulu Komutanlığında görevli 102 asker gözaltına alındı. Takviye kuvvet Ankara istikametine devam ettiği sırada Temelli ilçesinde yol kesen askerler, yapılan görüşme neticesinde kışlalarına geri döndü. Ankara'ya bu takviye kuvvetten ayrıca Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünden ekipler de gönderildi.

Bu arada, Anayasal Suçlar Mahkemesinden gelen talimatları gereğince Eskişehir'de görev yapan ve darbe girişimine destek verdikleri öne sürülen 3 general, kısa süreli gerginlikten sonra gözaltına alındı. Bu generallerden birinin darbe girişimcilerinin hazırladığı sözde atama listesinde Eskişehir Sıkıyönetim Komutanı olduğu öğrenildi. Anayasal Suçlar Mahkemesinin talimatları doğrultusunda Eskişehir'de görev yapan 11'i adli, 6'sı idari 17 hakim ve savcı ile 1 komiser polis ekipleri tarafından yakalandı. Ayrıca sözde atama listesinde Çankırı Sıkıyönetim Komutanı gözüken bir kurmay albay uzun süreli takip neticesinde Eskişehir'de gözaltına alındı.

Darbe girişimine karşı yapılan bu mücadele kapsamında Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tüm askeri birimler, binalar ve tesisleri dışarıdan takip ve gözlem altında tuttu.

Öte yandan, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 general, 1 albay, 17 adli yargı personeli ve 1 komiserin sorgusunun sürdüğü, başka gözaltıların da olabileceği bildirildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :