FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş:- "Meydanları dolduran vatandaşların hepsi AK Parti'li değil. Orada AK Parti'li, CHP'li, MHP'li de var. Darbeye karşı kazanılan bu zafer Türk miletinin zaferidir"- "Darbe tehdidinin ortadan kalktığını düşünmek yanlış olur

TBMM (AA) - COŞKUN ERGÜL - AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, darbeye tepkilerini ortaya koymaları için millete yönelik sokağa çıkma çağrısına siyasi parti genel başkanlarının da katkı sağladığını belirterek, "Meydanları dolduran vatandaşların hepsi AK Parti'li değil. Orada AK Parti'li, CHP'li, MHP'li de var." dedi.

Elitaş, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminin püskürtülmesiyle ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

FETÖ'ye yönelik operasyonların devam ettiğini belirten Elitaş, "Darbe tehditi tam olarak kalkmış değil. Boyutlarının ne olduğu, kimlerin içinde olduğu yavaş yavaş ortaya çıkıyor." diye konuştu.

Bütün siyasi partilerin konu üzerinde çok hassas ve milli davrandıklarını ifade eden Elitaş, şöyle konuştu:

"Biz, topyekün olarak bu darbe girişimini engelledik. Sayın Cumhurbaşkanımızın, darbeye olan tepkilerini ortaya koymaları için millete yönelik sokağa çıkma çağrısına siyasi parti genel başkanları da çok büyük katkı sağladılar. Vatandaşlarımız da bu konuda duyarlılık göstererek sokaklara, meydanlara çıktı. Meydanları dolduran vatandaşların hepsi AK Parti'li değil. Orada AK Parti'li, CHP'li, MHP'li de var, bütün partilere oy verenlerin hepsi meydanlarda. Darbeye karşı kazanılan bu zafer, millet iradesinin zaferidir. Tüm millet bu darbe girişimine karşı durdu. Bu, Türk milletinin zaferidir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlatılan, darbeye karşı halkın sesini çıkarması eylemi gerçekleşti ve meydanlar, 15 Temmuz gecesi saat 11.00'den itibaren darbe yapma heveslilerinin hevesini kursağında bıraktı. Sabaha kadar meydanlardaki toplanmalar, halkın birlikteliği devam etti, dün de aynı şekilde devam etti."

- "Bugün de meydanları doldurmak gerekir"

Elitaş, darbe tehdidinin ortadan kalktığını düşünmenin, bu şekilde bir rehavete kapılmanın yanlış olacağını dile getirerek, "Devlet ve hükümet tarafından 'darbenin atlatıldığı, ortalığın sakinleştiği' ifade edilene kadar sokaklar ve meydanlar kesinlikle boş bırakılmamalıdır. Darbeye karşı duyulan tepki ve heyecanın meydanlarda gösterilmesi gerekir. Vatandaşların tam olarak rahatlayabilmesi için hükümetten bu yönde gelecek bir açıklamayı beklemeleri uygun olur. Bugün de meydanları doldurmak gerekir." dedi.

Darbeyi gerçekleştirmek isteyenlerin cinnet halinde olduğunu söyleyen Elitaş, "Cinnet haliyle sivil vatandaşların üzerine tanklar yürüttüler, uçaklardan bombalar attılar, silah sıkarak 161 insanımızın hayatını kaybetmesine sebebiyet verdiler. Parlamento'yu bombaladılar. Meclis'i bombalamaları bir çılgınlıktır, gözü dönmüşlüktür." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler