FETÖ'nün darbe girişimi

FETÖ'nün darbe girişimi

Uşak'ta, aralarında "Balyoz davası"na bakan eski İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Diken'in de bulunduğu 6 hakim ile 5 cumhuriyet savcısı gözaltına alındı

UŞAK (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında "Balyoz davası"na bakan eski İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken'in de bulunduğu 6 hakim ile 5 cumhuriyet savcısı Uşak'ta yakalandı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında hakimler Ömer Diken, Mutlu Aygün, Sezgi̇n Güverçi̇n, Serap Aygün, Hali̇l İbrahi̇m Kayı, Nebahat Baysal Gül ile cumhuriyet savcıları Aydın Çevi̇k, Kemaletti̇n Erel, İlker Çeti̇n, Mustafa Özmen, Mehmet Karademi̇r, Uşak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadeleri alınmak üzere emniyete götürülen hakim ve savcıların evlerinde de arama yapıldı.

Hakim ve savcıların telefonları ile bilgisayarlarına el konulduğu, inceleme yapılacağı öğrenildi.

Ömer Diken, Uşak'a tayin edilmeden önce "Balyoz darbe planı" davasının görüldüğü İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görev yapmıştı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :