FETÖ sanıkları hakkında ilk duruşmada karar

FETÖ sanıkları hakkında ilk duruşmada karar

Kastamonu'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yargılanan 7 sanık hakkında ilk duruşmada karar çıktı- Sanıklardan 2'si 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılırken, 2'si beraat etti, 3 sanığın dosyası ayrıldı

 Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan 7 sanıktan 2'si ilk duruşmada 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi olduğu" ve örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullandıkları iddiasıyla tutuklu yargılanan Ümmügülsüm Türk ve Harun Küçük ile tutuksuz sanıklar, Ferhat O, Yunus Emre D, Murat E, Merve Ö. ve Hasan D. ile avukatı katıldı.

Merve Ö, savunmasında, üniversiteyi kazandıktan sonra Kayseri'ye kayıt yaptırmaya gittiğinde örgütün kendisiyle irtibata geçtiğini söyledi. Kayıt sırasında Büşra isminde biriyle tanıştığını ifade eden Merve Ö, "Evde uygun ücretle kalabileceğim söylendi. Ben de bu evde kalmaya başladım. Zaman zaman evde gerginlikler yaşıyorduk. Bazen eve Şerefnur isimli biri gelirdi. Bir gün telefonumu onun elinde gördüm. Sinirlendim ve ne yaptığını sordum. Mesajlaşmak için telefona bir program yüklediğini söyledi. Ben de mesajlaşacaksak WhatsApp'tan bunu yapabileceğimizi söyledim ve programı sildim. Daha sonra tartıştım ve evden ayrıldım." dedi.

ByLock kullanmadığını savunan Merve Ö, "Bu programın nasıl bir şey olduğunu polis tarafından gözaltına alınıp ifade verdiğimde öğrendim. Şerefnur tarafından evde tartıştığımız gün telefonuma yüklediklerini düşünüyorum." diye konuştu.

Sanık Hasan D. ise suçsuz olduğunu savundu.

Diğer sanıkları ve avukatlarını da dinleyen mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısından mütalaa istedi.

Savcının mütalaasının ardından heyet, Ümmügülsüm Türk ve Harun Küçük'e 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Sanıklardan Ferhat O. ve Hasan D'nin beraatine karar veren mahkeme heyeti Yunus Emre D, Murat E, Merve Ö'nün dosyalarının ayrılmasına hükmetti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :