FETÖ sanığı avukatın davası

FETÖ sanığı avukatın davası

Örgütün avukatlık yapılanmasına ilişkin soruşturmada tutuklanan avukat Cesim Parlak'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan yargılanmasına başlandı- Mahkeme Parlak'ın tahliyesine karar verdi

İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) avukatlık yapılanmasına ilişkin soruşturmada tutuklanan avukat Cesim Parlak, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edildi.

İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu yargılanan Parlak ve avukatları katıldı.

Savunma yapan Parlak, terör uygulayan hiçbir örgüte yakınlığı ve sempatisinin olmadığını öne sürerek, hakkındaki suçlamaları reddetti.

FETÖ sanığı avukat Süleyman Taşbaş'ın ifadesine değinen Parlak, bu kişinin kendisi hakkında bilgisi bulunmadığını, bürosunun da Anadolu Yakası'nda olduğunu bildiğini söyledi.

Parlak, "ByLock" kullanıcılarıyla yoğun görüşmeleri olduğu iddiasına ilişkin de bir avukat tanıdığıyla dava hakkında fikir alışverişinde bulunmak için konuştuğunu, az sayıdaki diğer "ByLock" kullanıcılarının da kendisini iş gereği aradığını ancak bunun bir iki sefer olduğunu, yoğun görüşmeleri bulunmadığını kaydetti.

Kapatılan Bank Asya hesabındaki artışa ilişkin de Parlak, şunları söyledi:

"1999 Toprakbank'tan hesap açmıştım. Toprakbank, 2002'de TMSF'ye devredilince orada çalışan tanıdığım bir kişi, Bank Asya'ya geçmiş ve benim de hesabımı oraya taşımamı istemişti. 'Havale, çek, takas işlemlerinde ücret almayız.' demişti. Ben de o süreçte hesap açtım. Daha sonra Garanti ve Vakıfbank'ta da hesap açtım. Bank Asya'da çok verimli değildik, Garanti ve Vakıfbank'a ağırlık verdik. MASAK raporunda da bu gözüküyor. 2013'te ofisimi Kadıköy'den Kozyatağı'na taşıyınca Maltepe Bank Asya'da çalışan bir arkadaşım, hesabımı o şubeye taşımamı istedi. İş gereği teminat için 10 bin dolar yatırdım. Örgütsel, yardım amaçlı değil."

Parlak, tahliyesine ve ardından beraatine karar verilmesini istedi.

Mahkeme, sanık Cesim Parlak'ın tahliyesine karar vererek, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

- İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Parlak'ın, "Paralelcilere (!) sahur eziyeti", "MİT Tırlarının Yolu Lahey'den Geçer mi?" başlıklı yazılarıyla FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün toplum üzerinde oluşturmak istediği algı çalışmasıyla eş güdümlü olarak yazılar yazarak örgüt yanlısı üslup kullandığı belirtiliyor.

İddianamede, örgüt elebaşısı Fetullah Gülen'in "Bank Asya'ya para yatırın" talimatının ardından, sanığın Bank Asya'daki hesabında 2014 Ocak'ta 5 bin liranın altında parası olduğu, bu paranın Mart'ta 25, Aralık'ta da 45 bin arttığı ifade edilerek, Parlak'ın ailesinden bazı kişilerin de Bank Asya'da hesabı olduğu, kardeşinin hesabında 2014 Ağustos'ta 20 bin lira artış görüldüğü aktarılıyor.

Sanığın polis memuru olan akrabası Hasan Parlak ile kaymakam kardeşi Hüseyin Parlak'ın KHK ile görevlerinden ihraç edildikleri anlatılan iddianamede, sanığın çok sayıda "ByLock" kullanıcısıyla irtibatlı olduğu, "ByLock" kullandığı belirtiliyor.

İddianamede, Parlak'ın "silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :